Riadalom

2022.11.15. 08:23

Megszólalt az édesanya, akinek elveszett kislányát a tatabányai terepjárósok is keresték

Többek közt tatabányai önkéntesek is keresték a hatéves Zorát Töltéstavánál. Végül egy siklóernyős, Mehringer Szabolcs talált meg, akinek nagyon hálásak a gyermek szülei.

Kemma.hu

Zora épségben került elő

Forrás: police.hu

Mint megírtuk, november 13-án este és 14-én éjszaka több százan, köztük a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is kereste azt a kislányt, aki egy Pér közeli tanyáról tűnt el vasárnap délután. A kislányt többórás keresés után a településnél levő repülőtérnél találták meg - szerencsére épségben. A Zorát megtaláló ejtőernyős, aki civilként csatlakozott a keresőkhöz, a Borsnak  mesélte el, hogy lelte meg a pici lányt.

Zora épségben került elő
Forrás: police.hu

– Nekem is van egy hatéves kislányom, így azonnal átéreztem, hogy mekkora fájdalom lehet a szülőkben – kezdte Szabolcs, majd arra is kitért: egy percig sem hezitált, hogy a keresők segítségére induljon, ráadásul ő sokkal nagyobb területet be tud látni a magasból.

– Nem is mentem fel túl magasra menni, csak olyan 100 méterre – folytatta Szabolcs. – Hála Istennek feloszlott a köd, és tökéletesen láttam mindent, a rózsaszín kis ruháját pedig gyorsan ki tudtam szúrni - részletezte Szabolcs, aki nagyon megörült, mikor meglátta a kislányt.

Zora a körülményekhez képest jól volt, csak nagyon fázott, így annyit kért egyből az őt megtaláló Szabolcstól, hogy öltöztesse fel. 

– Zorának, hála Istennek, nagyon jó kedve volt, mosolygott, amikor rátaláltam. Nem tudta, hogy ilyen sokan keresik - zárta szavait a nap hőse.

A kislány édesanyja megtörten nyilatkozott a portálnak. Mint kiderült: a család kutyusát követte. A kutya hazatalált, Zora azonban nem.

–Zora még sosem tett hasonlót, és az egész neki is jó lecke arra vonatkozóan, hogy Anyának mindig szót kell fogadni. Persze képtelen vagyok rá haragudni, csak az jut eszembe, hogy milyen szörnyűségekre gondoltam, amíg tartott a kutatás. Sosem felejti el a vasárnap éjszakát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában