Éles

2022.11.27. 10:58

„Hadra” fogták a Leopárdokat a szomódi lőtéren

A rendszerbeállító lövészet az irányzói szakfelkészítés befejező mozzanata volt.

G. D. V.

A közelmúltban hajtotta végre a rendszerbeállító lövészetét az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsizászlóalj kijelölt Leopard 2A4HU irányzó és töltőkezelő állománya a szomódi lőtéren. Leopard 2A4HU irányzó és töltőkezelő állomány rendszerbeállító lövészetének egy napját leste meg a pánczélosok.hu.

A szakfelkészítés célja a harckocsifegyverek és irányzóeszközök kezelése alapvető fogásainak elsajátítása volt, különböző üzemmódokban, kézi irányzóberendezések és stabilizátor alkalmazásával, nappal és éjszaka, tűzfeladat megoldása közben. Emellett a kezelők gyakorlati jártasságának elmélyítése a tüzelés és tűzhelyesbítés során, a fegyverek, irányzó- és figyelőműszerek alkalmazásában, valamint a tűzfeladatok előkészítésében és azok végrehajtásakor.

Ez a valóságban azt jelentette, hogy ez a rendszerbeállító lövészet az irányzói szakfelkészítés (szakalapozó kiképzés) befejező mozzanata volt. A Leopard 2A4HU harckocsi frissen kiképzett irányzói és töltőkezelői beosztásra tervezett személyi állomány éles lőgyakorlatok végrehajtásával tanúbizonyságot tett a felkészültségük eredményességéről. Az éles lőgyakorlatot megelőzően sikeresen teljesítették az elméleti, fegyverzettechnikai és eszközszimulációs rendszer kiképzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában