Lábatlan

2022.11.28. 15:00

Földgáz helyett klímákkal fűtenek

A képviselő-testület novemberi ülésén a megemelkedett rezsiköltségek miatt több intézkedésről is döntés született. Az intézményekben igyekeznek takarékosabban működtetni a fűtési rendszereket, gáz helyett alternatív megoldásokra támaszkodnak.

W. P.

A költségcsökkentés jegyében a régi izzókat LED-es változatra cserélik. A legtöbb önkormányzati fenntartású ingatlanba felszereltek már klímákat, a közeljövőben pedig kisebb átalakítást végeznek majd abban az intézményben is, ahol a napközis gyermekétkeztetés zajlik. Az intézmények egy részének érvényes szerződése van jövő szeptemberig a gázszolgáltatással kapcsolatban, a többi esetében most folyik a közbeszerzési eljárás, várják az árajánlatokat.

A megemelkedett kiadások miatt a testület úgy döntött, hogy megemeli a kommunális- és építményadó összegét, ezáltal a jövő évi költségvetés bevételi oldalán is magasabb összegekkel kalkulálhatnak majd. Az önkormányzat reméli, hogy a közintézmények stabil működtetése kapcsán számíthatnak majd állami segítségre is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában