Tündérkert

2022.11.23. 07:02

Filmsztár lett Millyből, a komáromi Rex háromlábú mentett kutyusából

A Tündérkert című magyar sorozatban kapott epizódszerepet a háromlábú Milly, a Rex Komáromi Állatvédő Alapítvány és Selmeczy Helga védence. A mozi különlegessége, hogy a Monostori erődben is forgatták egyes részeit.

Körtvélyfáy Dina

Filmsztár lett Milli, a Rex Komáromi Állatmenhely kutyusa

Forrás: Beküldött

Fotó: Török Zsolt

A Rex Komáromi Állatvédő Alapítvány védencének nem indult egyszerűen az élete – tudtuk meg Mandel Gézánétól, az egyesület tagjától. Milly nyáron még Csép közelében elütve feküdt az út mentén. Egy kamionsofőr vette észre a tehetetlenül fekvő kutyust, neki köszönhetően került a rexesek gondozásába.

Filmsztár lett Milli, a Rex Komáromi Állatmenhely kutyusa
Forrás: Beküldött

Bal hátsó lábát műteni kellett, a jobb első, bénult lábát pedig minden küzdelem, kezelés ellenére amputálni kellett. Hamar kiderült, Millyt egyáltalán nem zavarja a hiányzó láb, ugyanolyan elégedett, vidám eb, mint társai.

Selmeczy Helga, Milly ideiglenes befogadója, aki kutyafizioterápiával foglalkozik, lapunknak elmondta, korábban a rexesekkel dolgozott együtt, majd költözése után az Ürömi Menhellyel van összeköttetésben. Millyvel járnak ide időnként napközibe. Itt találkozott a háromlábú eb Demeter Attilával, aki kapcsolatban van filmesekkel is. Akkoriban éppen Pátyon forgatták a Tündérkert című, Móricz Zsigmond műve alapján készülő sorozatot. Attila kérte Helgát, adja „kölcsön” Millyt a forgatásra, amibe az ideiglenes befogadó végül beleegyezett, bár eleinte aggódott, hogy a kutya hogy viseli majd a forgatást.

Tündérkert 
A Tündérkert című sorozat főszereplője a fiatal Báthory Gáborról, erdélyi fejedelemről szól majd, aki egy hadjáratról érkezik haza. Nyugalma azonban itt sem lehet, hiszen folyamatos konfliktusokkal, politikai cselszövésekkel kell szembenéznie. A fejedelem mindeközben a hölgyek társaságát sem veti meg, igyekszik minden nőt meghódítani, aki a közelébe kerül. Eközben atyai mentorával, Bethlen Gáborral is konfliktusba kerül. A sorozat különlegessége az is, hogy a komáromi Monostori erődben is forgattak jeleneteket. A Tündérkert előzetese már megtekinthető az interneten. Báthory Gábor szerepében Katona Péter Dániel látható, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. További szereplők: Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Szomosi Zsófi, Balsai Móni, Parti Nóra, Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Német B. Kristóf. A Tündérkert, amelyet már a magyar Trónok harcaként is emlegetnek, 2023 őszén lesz majd látható a televízió képernyőjén.

Milly ráadásul egy csatajelenetben kapott szerepet, de nem ijedt meg a feladattól, az első meglepetés után egyáltalán nem érdekelte a csatazaj, és az, hogy az emberek fel és alá rohangálnak körülötte. A forgatáson mindenki rajongott érte.

Filmsztár lett Milli, a Rex Komáromi Állatmenhely kutyusa
Forrás: Beküldött

Milly fiatal kora ellenére már behívható, jó idegrendszerű kutya. Kedves az emberekkel, barátságos más kutyákkal. Egyik szülője németjuhász volt, ezt mutatja karakteres farok- és fejformája, míg szőre egy óriás schnauzerét idézi. A negyedik lába nem hiányzik neki, túrákat is lehet vele tenni.

Filmsztár lett Milly, a Rex Komáromi Állatmenhely kutyusa
Forrás: Beküldött

Bár ideiglenes gazdájának a szívéhez nőtt, ha jönne egy elhivatott gazdijelölt, aki tisztában van vele, hogy Milly külön foglalkozást, tornát, fizioterápiát igényel, akkor a kutyát szívesen tudná új családban. A fiatal filmsztárnak szüksége van arra is, hogy tanítsák, feladatokat adjanak neki. Helga szőnyegeket tett le a házában Millynek, hogy könnyebben fel tudjon állni, az etetőt, itatót pedig magasabbra tette, mert a földről a kutya csak úgy tud enni, inni, ha lefekszik.

Filmsztár lett Milli, a Rex Komáromi Állatmenhely kutyusa
Forrás: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában