Támogatást kaptak

2022.11.30. 19:00

Felújították a tardosi Szent Flórián utcát

Évek óta problémát jelentett a településen a tardosi Szent Flórián utca állapota. Sikerült felújítani.

G. D. V.

Felújították az utcát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

A Szent Flórián utcában nagyon sok volt a kátyú, ráadásul a keskeny út a kétirányú közlekedésre nem volt a legmegfelelőbb. Szegélye se volt, így szépen lassan repedezett le a széle. A tardosi önkormányzat ezért korábban a Magyar Falu Program keretében is pályázott az út felújítására, de ott nem jártak sikerrel. Végül a Belügyminisztérium támogatásával sikerült megoldani a problémát: vissza nem térítendő támogatást kapott a település, amihez Tardos további 11 millió forintos önerőt biztosított.

A kivitelezési munkálatokat egyébként júliusban kezdték el és szeptember második felére készült el. A felújítás kisebb fennakadásokat okozott a környéken lakóknak: a kukásautó csak az utca aljáig ment, oda kellett levinniük az erre kapott zsákokban a szemetüket. Csak az aszfaltozás ideje alatt nem voltak megközelíthetők a házak, egyébként az utca elérhető volt, a mart aszfaltos Gorba utca felől lehetett behajtani az utcába. Ezekről ugyanakkor a kivitelező előre értesítette a lakókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában