Mulatozás

2022.11.08. 18:00

Esztergomi Ricsi zenekara húzta a talpalávalót a szőlősi romanapon

Több mint kétszázan vettek részt a vértesszőlősi romanapon, a Valusek Dezső utcai Club Mugioban, a Cigányokért Szociális Kulturális Egyesület szervezésében.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A rendezvényre első sorban a megyében élőket várták, de az ország számos pontjáról is szép számmal jöttek érdeklődők. Ízlésesen megterített asztalok, előadók és hagyományos dallamokat játszó roma zenekarok készültek a többek között pécsi, nagyecsedi és debreceni meghívottaknak, de Somogy és Nógrád megye is képviseltette magát az est folyamán. 

Járt a taps a tatabányai Füzes Utcai Általános Iskola táncbemutatójáért és a produkció felkészítőinek, Sztojka-Bihari Gusztávnak, valamint a segítőknek, Balogh Krisztinának, Erdei Gizellának és az iskola vezetésének. A diákok kellően megalapozták a hangulatot, ezután már aligha tudtak lábaiknak parancsolni az érdeklődők. A díjmentes rendezvényen adott volt minden, ami szem-szájnak ingere: kondérokban főtt a pörkölt és sült hússal vegyített tálak készültek a vendégeknek.

Duka László, a Cigányokért Szociális Kulturális Egyesület és a megyei roma önkormányzat elnöke elmondta, a kétnapos összejövetel egy tatabányai konferenciával kezdődött a Tulipános Házban. A rendezvény hivatalos része kiváló alkalom volt a megyei szervezetek közötti tapasztalatcserére és informálódásra az egyesületi működésről. A rendezvény nem jöhetett volna létre támogatások nélkül: Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos 3 millió forinttal járult hozzá több programhoz is, miként John Katalin és Pataki Zoltánné tatabányai képviselők is biztosították a kellő anyagi feltételeket.

Hajnalig mulattak
A romanap szervezői áldoztak a kultúra oltárán is. Fellépett Rigó Szilveszter és cigányzenekara, valamint Leila is kellően megalapozta a hangulatot. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a leginkább várt dallamokat Gitano hozta el, de az est hátralévő részében Esztergomi Ricsi és zenekara szolgáltatta a talpalávalót. A jó hangulatban telt rendezvénynek csak a másnap hajnal vetett véget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában