Ünnepváró

2022.11.19. 14:46

A karácsonyra készülnek a tatai Német Nemzetiségi Önkormányzatnál

A napokban tartotta meg soron következő és egyben az idei év utolsó ülését a tatai Német Nemzetiségi Önkormányzat.

G. D. V.

Forrás: Körzeti Televízió Tata

A tatai találkozó során a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai értékelték az eddigi évet, valamint megtárgyalták a költségvetési kérdéseket is. Azonban a fő feladat még hátra van: december elejétől karácsonyi programok valósulnak meg az önkormányzat szervezésében. Az eseményről a tatai Körzeti televízió számolt be

– Elsőként a 2022-es költségvetés módosítását fogjuk megszavazni, illetve átbeszélni. A bevételi oldal nem változik, csak a kiadási tételek módosulnak, különböző támogatási szerződéseket kötöttünk német nyelvű előadásokra és egyebekre és emiatt kell újra módosítani. Utána jön az egyebek napirendi pont, ahol kiemelt szerepe van a karácsonyváró programoknak lesz, illetve az idősek napjának – magyarázta Schmidt Mónika, a tatai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Hozzátette: december 2-án lesz a hagyományos christkindl játék a Német Nemzetiségi Múzeumban, amelyet valószínűleg egybekötnek a minden évben kötelezően megtartandó közmeghallgatással. A következő hét szombatján lesz a hagyományosnak számító népek karácsonya a Pezsgőgyárban, ahol német, szlovák, magyar és nemzetközi karácsonyváró, vagy karácsonyi dalok fognak felcsendülni. 

– Én azt gondolom, hogy a terveink nagy részét meg tudtuk valósítani, most azért vannak olyan folyamatban levő dolgok, amiket valószínűleg a jövő évben fogunk tudni igazából megvalósítani, de ezek már nagyon szépen kötődnek a tatai hagyományőrzéshez, alakulóban van a kórus és egyéb ilyen hagyományőrző szervezetek alakulhatnak ki – tette hozzá az elnök. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában