Példaértékű összefogás

2022.10.21. 15:30

Új külsőt kapott a 120 éves környei vasútállomás és környéke

A MÁV Zrt. és a helyi önkormányzat munkatársai lefestették az épület homlokzatát, a zöldterületet is rendbe tették, és sok szép őszi virágot is ültettek.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Példaértékű összefogással újították meg Környén a vasútállomás környezetét. Koroknay Csaba, a MÁV Zrt. Területi Ingatlankezelési és Zöldterület-karbantartási Osztályának koordinátora elmondta: korábban a környei önkormányzat kereste fel a MÁV Zrt-t annak érdekében, hogy az állomás megújulhasson. Egyeztetések után nyáron megtörtént a homlokzat és a lábazat javítása, most pedig a festése.

A példaértékű összefogásban csaknem húsz szakember vett részt. Voltak, akik a festéssel, mások a területrendezéssel, a virágok ültetésével foglalatoskodtak.

Példaértékű összefogással újították meg Környén a vasútállomás környezetét.
A szakemberek, önkéntesek kétszer festették le a homlokzatot
Fotós: S. G. / Forrás:  24 Óra

Beke László, a település polgármestere hozzátette: hatalmas öröm számukra, hogy az egyeztetések után ilyen példaértékű összefogással valósulhat meg a vasútállomás és környezetének felújítása. Néhány évvel ezelőtt ezelőtt új tetőt kapott az épület, s már akkor megfogalmazódott a homlokzat megújításának igénye. Más felújítások is történtek: a MÁV rendbe tette a vízelvezető rendszert is.

Példaértékű összefogással újították meg Környén a vasútállomás környezetét.
Az idén százhúsz éves állomás további felújításáról, az ajtók és ablakok festéséről is már megkezdték a tárgyalásokat
Fotós: S. G. / Forrás:  24 Óra

A MÁV és az önkormányzat közös gondolkodását igazolja, hogy helyi büdzséből építettek korábban már kerékpártárolót az állomásra. A polgármester elmondta: nagyon sokan jönnek ide kerékpárral, majd szállnak át vonatra. A vasúti állomás a vértessomlói, oroszlányi és tatabányai kerékpáros csomópont útvonalán helyezkedik el.

Évekkel ezelőtt volt egy pályafelújítás is ezen a szakaszon. Kiváló a közlekedés, és sokan használják a vasúti közlekedést, főként Oroszlány és Budapest-Déli vonalán.

Példaértékű összefogással újították meg Környén a vasútállomás környezetét.
A példaértékű összefogásban csaknem húsz szakember vett részt
Fotós: S. G. / Forrás:  24 Óra

A szakemberek, önkéntesek kétszer festették le a homlokzatot. Beszélgetésünk alatt az egyik oldallal el is készültek. A szín meghatározását is komoly kutatómunka előzte meg. A MÁV egy korábbi fénykép alapján állapította meg a festék árnyalatát.

A környei vasútállomás épülete 1902-ben készült. Az idén százhúsz éves állomás további felújításáról, az ajtók és ablakok festéséről is már megkezdték a tárgyalásokat – tudtuk meg a polgármestertől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában