Fenntarthatóság

2022.10.12. 13:44

Tovább gyarapodhat az értékes szemetek gyűjteménye Komáromban

Első alkalommal szervezik meg a Fenntarthatósági Iskolai Kupa elnevezésű programot Komáromban. A nyitórendezvényt a két résztvevő szervezet, a Diákönkormányzatok Városi Szövetsége (DIVISZ) és a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) a Jókai Mór Gimnáziumban rendezte.

K. D.

A komáromi diákokkal közösen dolgoznak a KÖSZ-ösök

Forrás: Facebook/KÖSZ

Varga Levente ötletgazda elmondta, az uniós szolidaritási alap pályázatának segítségével valósítják meg a projektet. Ennek keretében a tanév során a környezetvédelem jegyében minden hónapban programokat szerveznek a diákoknak. A KÖSZ egyesülettel a koppánymonostori Fenyves Szabadegyetemen találkoztak, ekkor határozták el, hogy közösen vágnak bele a megvalósításba. Az egyesület fő profilja ugyanis a szemétszedés, de egyre több energiát fordítanak a szemléletformálásra is.

A Jókai-gimiben felállított standjukra a diákok és a tanárok közül is sokan voltak kíváncsiak: a KÖSZ ugyanis olyan érdekes hulladékokat állított ki, amelyeket szemétszedés közben találtak az elmúlt időszakban, például hollóházi porcelánt, régi képeket, távcsövet, játékokat. A projekt célja a szemléletformálás, a hulladékcsökkentés, a felelősségvállalás, valamint a fenntarthatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában