Lomtalanításra várva

2022.10.13. 17:30

Ruha helyett szemetet hoznak a komáromi konténerhez

Sokak szemét régóta szúrja a volt komáromi méntelep közelében található ruhakonténerek állapota. Sokan ugyanis azt gondolják, mini szeméttelep nyílt a konténerek mögött…

K. D.

Így nézett ki a volt méntelepnél a konténer környezete csütörtök délelőtt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Láthatóan bizonyos embereknek nem egyértelmű, mi számít ruhaneműnek, illetve cipőnek, hiszen tegnap este kismotorok, babajátékok kerültek a ruhagyűjtők mögé. Valaki ruhát is hozott, azonban nem a konténerekbe helyezte el, egy papírdobozban hagyta ott. 

Ha a konténer esetleg tele van, akkor sem az lenne a megoldás, hogy otthagyjuk mellette, hiszen a ruha nem fog belemászni magától. Korábban volt már ugyanitt használt matrac, ruhaszárító, törött televízió is, így az környéken élők már meg sem lepődnek, ha újabb szemétkupacok nőnek ki itt a földből.

A használt, de még jó állapotú tárgyakat egyébként sok szervezet fogadná szívesen, de a város megoldást kínál arra is, ha valaki már használhatatlan dolgoktól szabadulna. Házhoz menő lomtalanítási rendszert vezetnek ugyanis be Komáromban, amelyet várhatóan november 2-től lehet igénybe venni előzetes időpontfoglalást követően.

A szolgáltatást október 27-től a 34/801-040-es telefonszámon, az [email protected] e-mail címen lehet igényelni. Személyes ügyfélfogadást a NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az Arany János utca 17. szám alatt tart az alábbi napokon és időpontokban: hétfő: 8-16 óra, szerda: 7- 15 óra, péntek: 8-12 óra.

Addig is az új komáromi látogatóközpont közelében lakók bizonyára örülnének, ha a műanyag játékokat valaki elszállítaná, hiszen rontják a városképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában