Segítő Jóbarátok és Barátaik

2022.10.21. 14:01

Rászoruló gyerekek kapják a Gyermelyi Zrt. adományát

Október 21-én, pénteken reggel a tatabányai Ho-Máhr Trans Kft. telephelyéről 17 raklapnyi, összesen 7250 kilogramm tészta és liszt indult a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondozásában élő gyerekekhez.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Honosiné Máhr Ágnes mindig oroszlánrészt vállal a szervezésből. A Segítő Jóbarátok és Barátaik nevében elmondta, hogy a Gyermelyi Zrt-től érkezett a felajánlás. Kiváló a kapcsolat Tóth Béla igazgatóval, az országszerte ismert élelmiszeripari cég már nyolc éve rendszeresen támogatják a lakóotthonokban vagy nevelőszülőknél élő gyerekeket.

Elhangzott az is, hogy ebben a háború és az energiaárak hatalmas emelkedése miatt különleges évben – ahogyan az előzőekben a koronavírus-járvány miatt – elmarad a decemberi Jótékonysági Gála. Arra gondolnak a támogató cégekkel közösen, ahogyan országszerte, hogy a szervezésre, vendéglátásra és bérleti díjra szánt összegből inkább élelmiszert, ruhát vásárolnak a gyerekeknek.

Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese Szegedről érkezett a jeles alkalomra. Arról szólt, hogy a szakellátást biztosító intézményrendszerük a gyermekotthonokra és a nevelőszülői hálózatokra egyaránt kiterjed. Az ország 13 megyéjében csaknem 7000 gyermekről gondoskodnak.

A főigazgató-helyettes felidézte, hogy nyáron rendezték meg az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvánnyal közösen az Állami Gondozottak Országos Találkozóját, vagyis a 25. évi ÁGOTA országos tábort. Ide több mint egymillió forint értékben érkezett ruha, játék és számítógép a Segítő Jóbarátok és Barátaik jóvoltából.

Tizenkét év, 300 millió forint
Honosi Mihály, a másik házigazda – aki természetesen a Segítő Jóbarátok egyike – érdeklődésünkre elmondta, hogy 2010 óta összesen már több mint 300 millió forint értékű adomány összegyűjtését szervezték meg. Élelmiszer, ruha, karácsony előtt pedig sok-sok játék érkezett a gyerekekhez megye- és országszerte. Örvendetes, hogy egyre több cég tartja fontosnak a gyerekek támogatását. Hozzátette, hogy segítettek Ágotafalva, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató különleges ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központja felépítésében is. A terület otthonossabbá tételéhez több mint 6000 cserjével, 250 fával és nem utolsó sorban munkával is hozzájárultak.  

A mostani tészta és liszt nagyobb része a megyében marad, valamint visznek Borsod, Heves és Nógrád megyébe is. Kiemelte, hogy gördülékeny és hatékony az együttműködés.

– Példa értékű, ahogyan Komárom-Esztergom megyében segítenek. Ajándék, hogy itt lehetek – tette hozzá Balogh Zsolt.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő már 12 éve szívügyének tekinti, hogy részt vegyen a Segítő Jóbarátok rendezvényein – gyermeknapok Süttőn, Jótékonysági Gála Tatabányán. Úgy fogalmazott, a híd szerepét tölti be a jó szándékú megyei vállalatok és a szolgáltató között. Folyamatosan egyeztetnek Kothencz János főigazgatóval arról, hogy mire van a legnagyobb szükség. Most úgy gondolták, a nehéz gazdasági helyzetben egyértelműen az élelmiszer a legfontosabb a nevelőszülőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában