Kongresszus

2022.10.13. 16:38

Nemzetközi kongresszust tartottak a szalézi szerzetesrend régiós munkatársai Péliföldszentkereszten

A fehérorosz, cseh, lengyel, szlovák, szlovén, ukrán, horvát és bosnyák vendégek, a magyar munkatársakkal közös fórumon, több döntést is hoztak.

F. K.

Forrás: szaleziak.hu

Fotó: Lengyel Erzsebet

A találkozón a magyarországi házigazdák képviseletében Bángi-Magyar Attila koordinátor, tanácsnokként Bittsánszky Márton, illetve a Nyergesújfalun élő Lengyel Erzsébet várta a négynapos találkozóra érkezőket. 

A Szaléziak.hu tájékoztatása szerint, az eseményen megjelenteket Andrásfalvy János szerzetes atya, a szalézi rend magyarországi tartományfőnöke köszöntötte szentmise keretében a kegyhely dombon szépen magasló templomában. 

Röviden szólt a napjainkra már újra nagyon ismertté vált, egyre többek által látogatott péliföldszentkereszti helyszínről, néhány mondatban vázolta a szalézi rendhez tartozók elkötelezett céljait. A kongresszus keretében a munkatársi vezetők egyhangúlag bizalmat szavaztak az új elnökjelöltnek, a szlovén munkatársak vezetője, Blažka Merkac számára.

A napi szentmisék és az ima percei mellett, jutott idő a kötetlen, vidám együttlétre, barátkozásra, beszélgetésre, személyes tapasztalatcserére is. Bángi-Magyar Attila bemutatta a vendégeknek Péliföldszentkereszt szalézi múltját, valamint vetített képes előadást tartott a kazincbarcikai szalézi világról, annak jelentőségéről is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában