Tüzesen süt le

2022.10.07. 17:26

Képeken a csoda: lángolt az égbolt a naplemente idején Császár felett

A képeket olvasónk, Deák István, a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 12. osztályos tanulója készítette.

Kemma.hu

Forrás: Deák István

A 18 éves Deák István készített

Ritkán kialakuló, de egyben varázslatos és szemet kápráztató naplementének volt szemtanúja a 18 éves Deák István. A császári diák szerencsére nem csak megcsodálta a lemenő nap fényében gyönyörűen tüzes, szinte lángoló fátyolfelhőket, de lencsevégre is kapta az égi jelenséget, ami, mint megjegyezte, a fátyolfelhők mellett a középmagas felhőzet miatt tudott kialakulni, melyek az esti órákban is nagy számban voltak jelen az égbolton.

A lenyugvó nap sugarai ezeket a felhőket alaposan megvilágították, így szinte olyan érzés volt mintha lángolt volna az égbolt és valójában is lángolt az erős színhatások miatt. A naplemente azért is volt különleges, mert a narancsos színek mellett, rószaszínes-lilás árnyalatok is megjelentek a napnyugtában, melyre csak nagyon ritkán van példa.

– fogalmazott a fiatal, aki a képeket tegnap október 6-án, csütörtökön este készítette Császár település legmagasabb pontjáról.

 

Címkék#naplemente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában