Segítséget kérnek

2022.10.12. 20:05

Kárpátaljai családnak keres lakhatást a mocsai lelkipásztor

Soós Szilárd mocsai református lelkész kért segítséget az egyházközség Facebook-oldalán egy kárpátaljai családnak, akik lakhatást keresnek Mocsán.

K. D.

Forrás: Shutterstock

– Remélem, mindenki hálás, hogy van hol laknia, hogy van hová hazamennie szeretteivel – fogalmazott a lelkipásztor. – Az otthon melege mindennél többet ér. Értékeljék, és becsüljék meg.

Kifejtette, egy kárpátaljai magyar család albérletet, lakhatást keres otthonául Mocsán. Most a református gyülekezeti házban laknak ideiglenesen, de más, biztos megoldást keresnek. Az édesapa és az édesanya állandó munkahellyel rendelkeznek, három gyermekük van: a legidősebb szakközépiskolás, a középső nyolcadikos, a legkisebb bölcsődés. Az életük rendezett, szorgalmas, munkás emberek. Legalább kétszobás albérletre lenne szükségük.

– Vállalnak kertkarbantartást, hiszen otthon is volt kertjük, értenek hozzá – írta a lelkipásztor. – Nem ijednek meg attól sem, hogy a maguk számára felfrissítsék, meszeljék, kifessék a lakást.

Vállalják egyedülálló idős ember segítését a mindennapi életben, ha valakinek messze vannak a hozzátartozói, vagy szükséges az állandó figyelem (Nem ápolói munkakörben). Soós Szilárdot a 30/632-4603-as telefonszámon lehet elérni, ő tudja összekötni a családdal a segíteni tudókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában