Gála

2022.10.17. 13:31

Járási jótékonyság a Csillagerődben: az ácsi óvodát támogatják a bevételből

Hetedik alkalommal szervezték meg a járási jótékonysági gálát, amelynek bevételéből ezúttal az ácsi Bóbita Óvodát támogatják.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A Csillagerőd adott otthont pénteken este a rendezvénynek, amelynek kezdetén Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője meghatottan köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta, nagyszerű dolog, hogy ennyien eljöttek, és adni szeretnének, hogy ezzel a komáromi járás óvodáinak segítséget nyújtsanak.

Dr. Kancz Csaba megyei főispán úgy fogalmazott, bár jelenleg nincs az ország könnyű helyzetben, de ilyenkor kell összefogni, megfogni egymás kezét, segíteni egymásnak.

A jótékonysági eseményt legutóbb 2019-ben tudták megrendezni, akkor a komáromi Szent Imre Római Katolikus Óvoda részesült a támogatásban. A gálán összegyűlt összeget akkor dr. Molnár Attila polgármester meg is duplázta.

A pénzt hasznosan költötte el az intézmény, amelyről Radziwonné Vörös Zsuzsanna igazgató vetített képes előadást is tartott. Szintén a 2019-es gálán a csémi óvoda állatkerti kirándulást nyert, amelyet nagyon élveztek a gyerekek.

A gálán a járás több településéről érkeztek fellépők. Elsőként az ácsi zeneiskola növendékei adtak műsort, majd a Mocsai Népdalkör következett Gábor Klára vezetésével. A nagyigmándi Janovszki Csenge népdalcsokorral érkezett, míg az almásfüzitői Zemplényi Zsófia, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett hallgatója csodás hegedűjátékával nyűgözte le a hallgatóságot. Később a bábolnai Cseperedők néptáncosai is színpadra léptek. Az este során több másik járási tehetség is megmutatta tudását.

A vacsora előtt sorsolták ki az ácsi és a bábolnai óvoda között, hogy melyik intézmény kapja meg a gála bevételét. Ezúttal az ácsi intézmény örülhetett, amely a közeljövőben teljes megújuláson eshet át egy pályázat segítségével. A komáromi Szent Imre Óvoda ebben az évben is szerencsés volt, hiszen állatkerti kirándulással gazdagodott. Egyik óvodavezető sem ment haza üres kézzel, Popovics Györgytől, a megyei közgyűlés elnökétől ugyanis ajándékcsomagot vehettek át a sorsolást követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában