Bakonybánk

2022.10.14. 21:47

Így spórol a falu

A magas energiaárak miatt Bakonybánkon is változások léptek életbe.

Goletz-Deák Viktória

A kultúrtermet csak rendezvények alkalmából nyitják ki, ilyen az idősek napja és majd a karácsonyi ünnepség. A könyvtár eddig hetente háromszor volt nyitva, mostantól csak egyszer várja az olvasni vágyókat. 

A polgármesteri hivatalban és az óvodában kizárólag fával fűtenek, amit saját termelésű fával oldanak meg. Ez még két évig biztosítja a két épület fűtését. Az orvosi rendelőben csak gázfűtés van, ide elkezdték kiépíteni a napelem- és klímarendszert. 

Ezt egy önkormányzati ingatlan eladásából tudják fedezni. A szoba, konyhás házat a Magyar Falu Program keretében kapta meg a falu az eszközkezelőtől. A házat egy fiatal, kisgyerekes család vette meg. A tervek szerint ebből az összegből a jövő év elején még a polgármesteri hivatal is kaphat napelemet. Emellett azt szeretnék, ha az óvoda épületének fűtését is napelemmel tudnák támogatni. Erre azonban még egyelőre nincs meg a fedezet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában