Ipari park

2022.10.12. 14:00

Fontos beruházás Tatán: új benzinkút, kétezer kamionnal kevesebb a városban (fotók)

Új telephelyre költözött a Vértes Út Kft. A Tatai Ipari Parkban a cég logisztikai központját alakították ki, illetve már ide költözött Tatabányáról az aszfaltkeverő üzem is.

Goletz-Deák Viktória

A 2500 négyzetméteres csarnokba költözik a cég összes telephelye

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A könnyen felismerhető, piros és szürke, 2500 négyzetméteres raktárcsarnokban kapott új otthont a Vértes Út Kft. Patányi Gergely, a cég ügyvezető igazgatója keddi köszöntőjében mutatta be az új épületet. 

– Ma egy három éven át tartó folyamat zárult le. A Tatai Ipari Parkban épült raktárcsarnokkal végre egy helyre kerülhet a cég összes telephelye. A régi telephelyünk értékesítéséből és az uniós támogatásból kialakított mintegy 2500 négyzetméteres csarnok várhatóan az év végére fog kiegészülni egy benzinkúttal is, ahova várjuk tankolni a környék autósait – mondta köszöntőjében Patányi Gergely, a cég ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a terveik szerint az év elején az új telephelyre fog költözni a baji betonkeverő üzemük is. Ezzel 25 ezer köbméter beton ki- és beszállítása fog megszűnni, ami eddig a város forgalmát terhelte. Vagyis évente mintegy 2000 kamionnal fog kevesebb áthaladni Tatán.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, nagyon örül annak, hogy a cég figyelembe vette a város lakóinak az érdekeit és ennek alapján döntött az új telephelyük kiválasztásában. Hangsúlyozta, hogy az Agostyáni útnak egy része fellélegzett, hogy onnan ide költözött a cég telephelye. Ezzel jócskán csökkent annak a szakasznak a kamionforgalma is. 

A megnyitón részt vett Tata polgármestere, Michl József is, aki elmondta, hogy a Tatai Ipari Park viszonylag fiatal a környéken, de már így is 1500 embernek biztosít megélhetést.
– Az ipari park kialakításával az volt a célunk, hogy Tatát tehermentesítsük. Azok az üzemek, amelyek eddig a városban működtek, költözzenek ki az autópályához közelebb. Ezt próbáltuk megtámogatni a helyi adó rendelettel is. Azok a cégek, amelyek kiköltöznek a városból kicsit kedvezőbben adózhatnak – magyarázta a polgármester. Michl József megköszönte, hogy a cég mintegy 90 családnak biztosít munkát. Illetve, hogy jótékonykodásával, társadalmi felelőségvállalásával mindig támogatják Tatát és az itt lakókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában