HelpApp

2022.10.12. 12:39

A Suzuki támogatásával mobilalkalmazással segíti a menekülteket az UNICEF

A Magyar Suzuki Zrt. az idén Ukrajnából hazánkba érkező családoknak és gyerekeknek is szeretnének támogatást és valódi segítséget nyújtani.

M. K.

Fotó: Shutterstock

Az ukrajnai háború elől menekülő, bajbajutott embereket is támogatja az UNICEF Magyarország. Az ingyenesen elérhető HelpApp nevű mobilapplikációval a hazánkba érkező menekültek már négy nyelven érhetik el az információkat. A Magyar Suzuki Zrt. támogatásával a korábban bántalmazott gyermekek és fiatalok számára létrehozott, ingyenesen elérhető HelpApp applikáció egy komolyabb fejlesztés után őket is el tudja látni információkkal. Az értékes tartalom egy erre a célra létrehozott weboldalon keresztül is elérhető.

Az információs anyag olyan kérdésekben ad tájékoztatást, mint a menedékstátuszért folyamodás, itt tartózkodáshoz vagy harmadik országba tovább utazáshoz szükséges iratok beszerzése, hogyan tudnak Magyarországon munkát vállalni, milyen segélyekre, támogatásokra jogosultak.

– A Magyar Suzuki Zrt. már harmadik éve támogatja az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkáját – mondja Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője. – Idén az Ukrajnából hazánkba érkező családoknak és gyerekeknek is szeretnénk támogatást és valódi segítséget nyújtani. A célunk, hogy eligazodjanak a bonyolult jogszabályok és adminisztratív útvesztők között, és minél könnyebben átlássák, hogy a különböző problémákkal, kérdésekkel mikor kihez fordulhatnak. A HelpApp legújabb változata letölthető a Google Play online áruházakból.

Az UNICEF Magyarország munkájához azonnali támogatás küldhető Itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában