Labdarúgás

2022.09.26. 14:00

Vincze Pilu, az olasz Lecce egykori játékosa magyar válogatott sikerre tippel

A 44-szeres magyar labdarúgó-válogatott, a tatabányai Vincze István, Pilu, aki játszott az olasz Lecce együttesében is szintén nagy várakozással tekint a mai Magyarország – Olaszország Nemzetek Ligája (NL) találkozó elé. Pilu a győzelmet sem tartja elképzelhetetlennek.

Petrik József

A magyar válogatott a németek elleni meccsen szeptember 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A mérkőzés tétje, hogy hazai győzelem vagy döntetlen esetén válogatottunk a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe verekszi be magát.

– Bízom benne, hogy az előzetesen felfokozott érdeklődés pozitívan hat a csapatra – mondta Pilu. – Szerintem, döntetlennél rosszabb eredmény nem születik, de a srácok is tudják, hogy erre nem lehet játszani. Azaz a győzelemért lépnek pályára. Az lenne a legszebb, ha ismét Szalai Ádám lőné a győztes gólunkat. Mert akkor nem biztos, hogy ez lenne a búcsú meccse, hanem csak két mérkőzéssel később, a Nemzetek Ligája négyes fináléja után. 

Vincze azt is megemlítette, hogy az Azzurri masszív csapat, de azért  a védelmük zavarba hozható. A szeptember 26-i mérkőzést az M4 Sport 20 óra 45-től közvetíti a Puskás Arénából.

A többszörös magyar bajnok, ifjúsági Európa-bajnok Vincze István nem csak a tatabányai futball ikonikus alakja, hanem az olaszok számára is egy ikon. Ezt bizonyította az az esemény is, amelyet nemrég a Lecce-Inter olasz bajnoki meccs előtt rendeztek a tiszteletére. 

Harminc éve ugyanis Vincze István és akkori csapata, a Lecce pontosan az Internazionale ellen játszott emlékezetes mérkőzést, majd pár héttel később a magyar csatár győztes gólt szerzett az örök rivális Bari ellen, ami "halhatatlanná" tette őt a leccei szurkolók körében. A köszöntésen megajándékozták egy mezzel, a szurkolók pedig a nevét skandálták. Vincze egyébként 1986 és 1996 között 44 alkalommal szerepelt a válogatottban és 8 gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában