ováció

2020.01.20. 08:17

Tízezrek köszöntötték Vincze Pilut a Lecce-Inter olasz bajnokin

Máig nem felejtette el az olasz Serie A-ban játszó U.S. Lecce Vincze Istvánt. Születésnapja, és máig emlékezetes gólja apropóján köszöntötték a több mint 30 ezres stadionjukban az Internazionale elleni meccsen.

Kemma.hu

Máig nem felejtette el az olasz Serie A-ban játszó U.S. Lecce Vincze Istvánt. Születésnapja, és máig emlékezetes gólja apropóján köszöntötték a minap.

Forrás: U.S. Lecce

– Nagyon nehéz szavakba foglalni, mennyire jó érzés volt, hogy ennyi idő elteltével is ekkora szeretettel fogadnak egy olyan labdarúgót, aki lassan harminc esztendeje távozott a klubtól – mondta a Nemzeti Sportnak a 44-szeres válogatott, a Tatabányai Bányász volt játékosa, Vincze István, arról, hogyan is fogadták és köszöntötték őt születésnapja alkalmából az U.S. Lecce Internazionale elleni meccsén vasárnap.

Vincze Pilu, ahogy máig sokan hívják, örökre belopta magát a Lecce-drukkerek szívébe: 1990 februárjában a Bari–Lecce meccsen szerzett gólját azóta is emlegetik. Olyannyira, hogy a csapat Facebook-oldalán a köszöntésről szóló poszt alatt is volt, aki arról kommentelt, hogy anno látta ezt a találatot:

Vincze azt is elárulta, hogy születésnapját és a Bari elleni gól évfordulóját kötötték össze az olasz klub vezetői, és valamikor novemberben elkezdték a szervezést, ő pedig pénteken érkezett a családjával Leccébe. Hozzátette: jó volt egy kis időutazást tenni, feleleveníteni a régi emlékeket.

– Kaptam emlékplakettet, amely arra a bizonyos Bari elleni mérkőzésre emlékeztet, és egy tortát is, amit közösen megettünk Jó volt egy kis időutazást tenni, feleleveníteni a régi emlékeket. Kaptam emlékplakettet, amely arra a bizonyos Bari elleni mérkőzésre emlékeztet, és egy tortát is, amit közösen megettünk – részletezte Pilu, akinek az első leccei edzése is megnézhető a Youtube-on:

 

Hogy milyen volt a hangulat a meccsen és Pilu köszöntésén, azt jól mutatja az alábbi videó a stadionból:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában