Buszjáratok

2022.09.30. 10:35

Változtak a helyi bérletek érvényességei Tatán

Ezután csak Tata és Agostyán között utazhatunk helyi bérlettel a helyközi járatokon.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

November elsejétől csak a Tata-Agostyán vonalon szállhatnak fel a helyi bérletekkel a helyközi buszokra az utasok Tatán. A többi útvonalon a városi járatokra váltott bérletekkel csak a helyi buszokat vehetik igénybe. Ezzel együtt viszont a havi, helyi diákbérletek árát 200 forintra csökkentik. A rendeletet szerdán fogadta el a képviselő-testület. 

Michl József, Tata polgármestere elmondta, hogy míg a helyi közlekedést a város finanszírozza, addig a helyközi járatok állami fenntartásúak. Ezért a városnak jelenleg havonta mintegy 20 millió forintot kell fizetnie a Volánbusz Zrt. részére, hogy a helyi bérlettekkel Tatán belül az utasok a helyközi járatokat is használhassák. 

Ez éves viszonylatban már mintegy negyed milliárd forintot tesz ki. Ezért a városüzemeltetés felmérte az utasok igényeit és a járatok kihasználtságát. Az eredmények alapján egyértelművé vált, hogy a Tata-Agostyán vonalon szükséges továbbra is biztosítani a helyközi járatok használatát a tataiaknak. A többi útvonalon ugyanakkor a helyi járatok biztosítják a közlekedés feltételeit, így a város a továbbiakban nem támogatja  a helyközi buszok használatát. 

Illés Józsefné Volánbusz Zrt. képviselője elmondta, hogy a tataiaknak ezentúl egy 5 kilométeres helyközi bérlet megváltásával lesz lehetőségük használni a helyközi járatokat. Ez a diákoknak 595, míg a felnőtteknek 5 ezer 940 forint havi költséget jelentenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában