Platán és gesztenye

2022.09.17. 14:33

Sorban állnak, sorszámot kapnak az esztergomi sétány fái

Külön számot kap minden platán és gesztenyafa Esztergom emblematikus sétányán, a több mint százéves platánfasoron és az azzal szemközti Prímás-szigeten lévő részen.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A fejleményről a város honlapján olvasható a friss hír, amelyben többek között arról tájékoztatnak, hogy a projekt a Zöld séta pályázat keretein belül valósul meg. A számozásban a Gesztenye fasor és a Kis-Duna-sétány Kossuth-híd és a Szent Erzsébet-híd közötti szakaszán található fák kapnak saját számot, amelyre a fasorgondozási munkák miatt van szükség.

A munkálatok favizsgáló szakértői vélemény alapján folynak, mely vizsgálatok szemrevételezéssel és FAKOPP 3D műszeres felméréssel készültek. A vizsgálatot végző szakértő erdőmérnök, a Magyar Mérnök Kamara bejegyzett tagja, széles körű műszeres favizsgálói tapasztalattal rendelkezik, a faápoló és favizsgáló képzés szakoktatója.

– emelik ki a tájékoztatóban. A munkát közbeszerzésen nyerte el a Garden Fasorfenntartó Kft. Az esztergomi platánokat egyébként 109 éve, 1913-ban ültették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában