Helyi közélet

2022.09.16. 06:59

Programokat és ízletes nedűket kínáltak a környei Bornapon

A helyi német nemzetiségi önkormányzat bornapot szervezett a közelmúltban az óvoda előtti téren.

S. G.

Forrás: kornye.hu

Tirhold Kármen elnök a szüret ünnepének hagyományainak felidézésével kezdte köszöntőjét, miközben a téren folyamatosan gyűltek az érdeklődők, s a gazdák kínálták a nedűiket. A Vöröskereszt Környei Alapszervezete jótékonysági süteményvásárt tartott, s a Környei Nő Klub tagjai kézműves portékáikat kínálták. Volt arcfestés, a gyerekek „ugrálós” játékai, a „tűzoltósimogató”, és jégkrém – számolt be a kornye.hu az eseményről.

Színpadra lépett a DanceArt Táncstúdió, a Környei Magyar Dalkör, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola Művészeti tagozatának táncosai, a Vízöntők, a Széltolók és a Szivárvány-Környe Táncegyüttes, a Német Nemzetiségi Dalkör Környe, és zenés musical, operett, sláger időutazásával a KaDarKa Társulat, este pedig a Szomorer Jungs húzta a talpalávalót.

– Nem mindegy, hogy melyiket kóstoljuk meg először. A kevésbé édessel kell kezdeni, úgy érezni végül az ízeket – figyelmeztetett Szappanos János gazda, aki hatvanféle csemegeszőlőt termeszt, és a Pécsi Egyetemi Borbirtok által szervezett első Országos Csemegeszőlő Kiállítás és Vásáron bemutatott szőlőfajtáiból tartott bemutatót, adott ízelítőt a II. Bornapon.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk”- Johannes Wolfgang Goethe gondolataival ajánlotta még a megnyitó során Tirhold Kármen a finom nedűk ízlelését. A borjegy bevételnek és a felajánlásaiknak köszönhetően a szervezők az idén kettőszázezer forinttal támogatták a Három Királyok Alapítványt.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában