Sajtótájékoztató

2022.09.09. 13:02

Oroszlányba jön a Richter egészségprogramja

Az Egészségváros szeptember 17-én, szombaton érkezik a bányászváros főterére, a programsorozat 91. állomásaként.

W. Zs.

Forrás: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

Szeptember 9-én, pénteken az előkészületekről tájékoztatták a sajtó képviselőit a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárt kamaratermében, valamint felhívták a figyelmet az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetet támogató programsorra. Dr. Varjú János főigazgató kiemelte a beteghívó rendszer kiépítése – aminek fejlesztésére fordítják a 3,5 milliót forintot – párhuzamosan fut az intézményben az elektromos hálózat-, valamint szoftverfejlesztés.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos kiemelte, az egészségmegőrzés nem a beutalóval kezdődik.
 – Fontos a tudatos életmód, hasznos élni a szűrővizsgálatok lehetőségével – mondta a kormánybiztos, aki szerint a rendezvény fontos célja a jótékony támogatás mellett a preventív szemlélet. 

Lazók Zoltán polgármester elmondta, több mint 30 térítésmentes szűrővizsgálat lesz a Szent Borbála téren, ami az egészségmegőrzés mellett családi programoknak is helyet biztosít. A cég képviseletében Csaba Lajos János PR- és kormányzati kapcsolatok osztályvezető-helyettese beszélt. Elmondta, a Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben hívta életre a programot azért, hogy segítse a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az évek alatt az Egészségváros olyan rendezvénnyé vált, amely sportprogramoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában