Felújítás

2022.09.16. 19:30

Korszerűbb lesz a megyei rendőr-főkapitányság épülete

Jó ütemben halad a felújítás.

Sz. D. K.

A beruházásnak köszönhetően az épület megfelel majd a követelményeknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A korszerűsítésre azért volt szükség, mert az épületek nem feleltek meg a mai kor hőtechnikai és épület-szerkezettani követelményeinek, s az elavult nyílászárók miatt jelentős volt a hőveszteség. 

Gányai Balázs őrnagytól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a beruházás négy épület felújítását érinti. A projekt keretében az épületek nyílászáróinak cseréjére, a födémszerkezetek és a homlokzatok hőszigetelésére, valamint a fűtés- és világítás korszerűsítésére, továbbá napelemek telepítésére is sor kerül.

A sajtóreferens kiemelte, hogy a projekt megvalósítására összesen bruttó 573 millió 141 ezer 488 forint áll a főkapitányság rendelkezésére. Mint mondta, várhatóan az év végére már befejeződnek a munkálatok.

– A beruházást befejezését követően a főkapitányság központjában található épületek a korábbiakhoz képest jelentős energiamegtakarítással és költséghatékonyabban fognak üzemelni, mindamellett, hogy a külső megjelenésben is jól illeszkedik majd a környezetében lévő többi megújult épülethez – fűzte hozzá Gányai Balázs őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában