Szépkorúak

2022.09.26. 18:38

Kiemelt feladat az idősek felkarolása - hangzott el a tatai szenior akadémián

Szenior akadémiát szervezett a megyei idősügyi tanács Tatán, az idős lakosság közötti együttműködésre.

Petrik József

Forrás: Facebook/Komárom-Esztergom-Megyei Önkormányzat

A programnak a tatai Est mozi adott otthont. A megjelenteket dr. Kancz Csaba főispán, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, aki egyben az idősügyi tanács elnöke, Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke és Rigó Balázs, Tata alpolgármestere köszöntötte.

A szépszámú szépkorú közönség elsőként dr. Jászberényi József magyar geronto-andragógiai kutató előadását hallgathatta meg. Majd megtekintették Deák Kristóf, Oscar-díjas rendező Az unoka című filmjét, amely megrázóan és elgondolkodtatóan dolgozza fel az unokázós csalók történetét.

Popovics György a fórumon kiemelte, hogy a megyei önkormányzat kiemelt feladatának tekinti az itt élő idősek felkarolását, támogatását, a velük történő kapcsolattartást. 

Fontos, hogy kifejezzük megbecsülésünket, tiszteletünket és hálánkat azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket 

– hangsúlyozta az elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában