Kenyérfesztivál

2022.09.20. 00:24

Kenyérből készült Petőfi portréja a jávorkások keze alatt - első helyet értek el

A tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik csapata az első, míg a másik az ötödik helyen végzett a pék díszmunka versenyen, amelynek Győr volt a házigazdája az elmúlt hétvégén.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/KASzC Jávorka

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata immár huszadik alkalommal rendezte meg az Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót. A kisalfold.hu beszámolója szerint a mindennapi kenyerünket kóstolgatókat a színpadon koncertek, bemutatók, műsorok várták. A rendezvényen a Kisalföldi Népművészek Egyesületének tagjai és kézműves termékek előállítói kínálták termékeiket a vásáron.

A rendezvény egyik kísérőprogramja volt a pék- és cukrászképzésben tanuló nappali tagozatos diákok számára meghirdetett díszmunka verseny, melynek témája ebben az évben a kétszáz éves Petőfi-évforduló volt. Ezt  tatai Jávorka 11 C csapata nyerte. A csapat tagjai: Varga Noémi, Stark Ádám, Sós Vivien. Pályamunkájuk címe : Szülőföldem.

A tataiak Márciusi Hölgyek nevet viselő csapata (Felföldi Nikolett, Somhegyi Katalin, Tolnai Leóna Magdolna) az ötödik helyen végzett. Triójukat Felföldi Nikolett, Somhegyi Katalin és Tolnai Leóna Magdolna alkotta. A diákokat Balogh Mária tanárnő és Bencze József pék-szakoktató készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában