Kérdések, észrevételek

2022.09.13. 13:18

Fórumsorozat indul városszerte a Bánhida-Sárberek összekötőútról

A hónap közepétől polgármesteri fórumsorozatot indít a tatabányai önkormányzat. Az első a Pólya György Általános Iskolában lesz.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A 2021-2027-es fejlesztési időszakra készülő, felülvizsgált Integrált Településfejlesztési Stratégiát lakossági fórumokon mutatja be a városvezetés. Az események célja az is, hogy az önkormányzat megismerje a tatabányaiak véleményét a témában.

Az első fórum szeptember 13-án, kedden a Pólya György Általános Iskolában lesz, amelyen mindezeken túl szó esik a Bánhidát Sárberekkel összekötő út útfejlesztés kivitelezési munkáinak előrehaladásáról, illetve a sárberki csomópont kivitelezési munkáinak megkezdéséről is. Ugyancsak szó lesz a jelenleg folyó beruházásokról, valamint a tervezett fejlesztésekről mind városi szinten, mind pedig az adott városrészt illetően.

A várhatóan szeptember második felétől november végégig tartó munkálatok során szakaszos útlezárásra kell számítani, amely egyaránt érinti a lakótelepre történő autós és gyalogos közlekedést, illetve a buszforgalmat is a lakótelep viszonylatában. A könnyebb átláthatóságot forgalomtechnikai terv segíti, amely szerint a kivitelezési munkákat három lépcsős lezárással valósítanák meg.

Az első ütemben félpályás útlezárás várható a Bánhida-Sárberek összekötő út oldalán. A második ütemben a sárberki gyűjtőút vízmű felőli oldalát zárják le félpályában, míg a harmadikban a Sárberki gyűjtőút lakótelep felőli oldalát.

A forgalom az első két ütemben a sárberki lakótelep felőli oldalon, míg a harmadikban a vízmű, illetve a Bánhida-Sárberek összekötő út oldalán bonyolódik. A munkálatok alatt a gyalogosok forgalmát nem korlátozzák, a kerékpáros forgalom is megoldható, ha a biciklis a járművét tolja a lezárásoknál.

Online is lehet egyeztetni - A csomópont kialakításával és a projekttel kapcsolatban a konzultáció online formában is lehetséges. A kérdéseket, észrevételeket, az önkormányzat szeptember 20-ig várja a [email protected] e-mail címre. A kérdéseket és az azokra adott válaszokat szeptember 30-ig összesített formában tesszik közzé a www.tatabanya.hu oldalon.

A sárberki lakossági fórumon igény szerint kivetítőn keresztül részletesen beszámolunk a tervezett lezárásokról. A kivitelezési munkavégzéssel kapcsolatos észrevételek, panaszok bejelentését a kivitelezést végző A-Híd Zrt. által üzemeltetett [email protected] e-mail címen lehet bejelenteni. A következő fórumok pontos időpontjait és helyszíneit a város weboldalán, Facebook-oldalán, valamint várhatóan szórólapokon is közzéteszik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában