Pályázattal

2022.08.09. 10:57

Tökéletesítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Dömösön

Dömös önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Élhető települések című felhívásra nyújtotta be pályázatát.

Petrik József

A település több mint 129 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a pályázaton. Ennek segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. 

 projekt lényege, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítsanak ki. Célja pedig, hogy megvédje a belterületi értékeket, ingatlanokat, közterületeket, középületeket, megfogja a település magasabban fekvő területeiről és a külterületről érkező nagy mennyiségű csapadékot.

Sikeres pályázat eredményeként megkezdődhet a településen a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A beruházásnak köszönhetően a Duna, a Királykúti, a Szuha utcában, a Köves patak övároknál, az Álmos herceg, illetve a  Táncsics Mihály utcában és környékén oldódhatnak meg a problémák. A fejlesztés 1530 métere hosszan valósul meg.

A projekt megvalósításával a községben a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló haváriahelyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható. A projekt várható befejezése: 2025. szeptember 30. A megvédhető terület, illetve becsült vagyon értéke 1,3 milliárd forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában