Fejlesztés

2022.07.05. 08:40

Új kocsit kaptak a komáromi mentők

Új esetkocsit kapott a komáromi mentőszolgálat. Kurdi Balázs mentőállomásvezető és dr. Molnár Attila polgármester együtt mutatták be a korszerű gépjárművet.

K. D.

Forrás: Facebook/Komárom Mentőállomás

– Az elmúlt tíz évben többször is kaptunk autókat – mondta Kurdi Balázs. – Elmondható, hogy nagyjából kétévente sikerült cserélni a járműparkunkat. Ez azért is fontos, mert az európai színvonalú betegellátáshoz hozzátartozik, hogy folyamatosan a megfelelő járművekkel tudjunk kivonulni a betegekhez.

Az új komáromi esetkocsi a hazánkban elérhető legmodernebb mentőautó, amelyen mentőtiszt, mentőorvos, illetve mentőápoló, illetve gépkocsivezető dolgozik. A szakemberek gyakorlatilag a nap 24 órájában készenlétben állnak, hogy amikor csak szükséges, szinte azonnal, egy percen belül el tudjanak indulni, a bajbajutottakon segíteni.

Az új járműben található infúziós pumpa, a gyermekellátáshoz szükséges legfontosabb eszközök, illetve egy Lucas típusú újraélesztő-, mellkaskompressziós berendezés is, melynek beszerzéséhez a város önkormányzata nyújtott anyagi segítséget – olvasható a komarom.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában