Segítettek

2022.07.11. 16:40

Jótékony célokat szolgált a tatabányai levendulaszüret

Jótékonysági levendulaszüretet szerveztek a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének terápiás foglakoztató kertjében a közelmúltban, önkéntesek bevonásával.

Veizer-Sugár Gabriella

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Török János

Válóczi Ferenc, a szervezet alelnöke elmondta: tavaly is szerveztek hasonló programot azzal a céllal, hogy a learatott levendulákat később eljuttassák azokhoz, akik szociális otthonokban, más bentlakásos intézményekben élnek. Cél, hogy ők is élvezhessék a levendula illatát és különböző díszeket tudjanak készíteni a kis csokrokból.

Az alelnök hozzátette: hét éve hozták létre a háromezer négyzetméteres terápiás kertet Bánhidán. Kultúr-, fűszer- és gyógynövényeket is termesztenek. A levendula közkedvelt gyógynövény, amelynek a szervezetre gyakorolt jótékony hatása közismert. A szüreten részt vett Németh Lilien városi diákpolgármester, valamint a KPVDSZ önkéntesei is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Szent Teréz és a Szent Margit Idősek Otthona ellátottjai pedig nagy örömmel fogadták a több rekesz frissen szüretelt levendulát.

A Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének kertjében még sok levendulabokor várja a szüretelőket. A Madách utcában csütörtökön délután, a termelői piac nyitva tartási ideje alatt mindenki kedvére gyűjthet magának az értékes növényből. Ollót hozzanak magukkal, tasakot az egyesület biztosít. Cserébe a kihelyezett adománydobozban mindenki annyi forintot helyezhet el, amennyit neki megér a levendulacsomag.

Az egyesület által működtetett Gördülő Kosár Termelői és Közösségi Piac a nyáron is várja vásárlóit csütörtökön délutánonként. Tatabányáról és 40 kilométeres vonzáskörzetéből érkeznek termelők, akik elhozzák saját, vagy saját kézzel készített termékeiket. Az ajándéktárgyak mellett friss zöldségek, gyümölcsök, füstölt áru, sajtok, tejtermékek, virágok és sok finomság várja az érkezőket. 
 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában