NYÖTE-buli

2022.07.10. 10:41

Főztek, csizmát dobtak és falra is másztak a nyergesi tűzoltónapon

Tűzvédelmi felvilágosító, szemléletformáló nyílt családi napot rendeztek a nyergesi városi önkéntes tűzoltók egyesülete július 9-én, szombaton a Civilek Háza melletti területen.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A nyergesújfalui tűzoltók családi napjára érkezőket már a kora délelőtti órákban is fúvószene fogadta, a muzsikus csapatban több ismerős arccal a helyi zeneiskolából. A megjelenteket megnyitójában üdvözlő Vasáros Lajos, az egyesület elnöke többek közt arról szólt, hogy a találkozó anyagi hátterét jelentős mértékben biztosította az a támogatás, amelyet a Nemzeti Együttműködési Alap egyik pályázatán sikerült elnyerniük A tűzvédelmi biztonság szolgálatában a NYÖTE című gondolatukkal.

Közeledve a déli harangszóhoz a felnőtt és gyermek kategória fiatalabbjai már lelkesen küzdöttek a csizmadobó versenyen. Biztatóan gőzölögtek a bográcsokban a titkos receptek alapján készülő, megkóstolható gulyáslevesek, amelyekben egy volt a közös, a versenyben induló tíz csapat az alapanyagokat a házigazdáktól kapta. Pár lépésnyire innen, több korcsoportban, rajzverseny ifjú induló alkottak lelkesen egy sátor árnyékában.

Nyergesújfalu tűzoltók családi nap

Forrás: F. K. / 24 Óra

Népszerű volt Civilek Háza bejárata előtt felállított mászófal. A nap eseményei forgatagában sokan figyeltek oda a tűzvédelemről, a gondok megelőzéséről szó előadásokra, izgalmas, elgondolkodtató volt a füstsátor, sokan próbálták megismerni a tömlőgurítás titkát. A főző- illetve a rajzverseny díjait Mihelik Magdolna polgármester és Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője adta át a legjobbaknak. Zárásként a Total Dance csoport táncolt. Aztán folytatódtak a hangulatos beszélgetések.

Tűzfészek - A nyergesújfalui önkéntes tűzoltó egyesület tűzmegelőzési, tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában közreműködő, közhasznú társadalmi szervezet. A csapat ezt a vállalt feladatkört célként jelölte meg alapszabályában. A tagok önként, fizetség nélkül, szabadidejükben ténykednek. A szaktevékenység melletti célok között szerepel a helyi hagyományok ápolása is. Az egyesület bázisa a felújítás alatt álló művelődési házzal szemközti Tűzfészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában