Nagytakarítás

2022.07.02. 16:22

Gyorsan megtisztult Tata városa a Vízzene után

Tata tisztaságáért, mint mindig, most is a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. felelt. A 27. Víz, Zene, Virág Fesztivál zárását követően már másnap összeszedték és elszállították a cég munkatársai a felgyülemlett szemetet.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szűr Annamária

Június utolsó hétvégéjén nyitotta meg kapuit a tatai 27. Víz, Zene, Virág Fesztivál. Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, már az első napon tömegeket vonzott a színes-illatos kavalkád. A hömpölygő tömeg nagy része folyamatosan kereste a kulináris élményeket. 

Ezek a rendezvények azonban szeméttel is járnak. Acsai Zoltántól, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények tisztaságáért cégük felel. Így a fesztiválok idején a háttérmunkákat javarészt a kollégái végzik el.

Fontos számukra, hogy a helyiek tiszta városban éljenek, az idelátogatókat pedig egy szép környezet fogadja, így sosem állnak meg a munkával, mindig akad tennivalójuk.

– Ez a város legnagyobb cége, az elmúlt évek során több lábon álló sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. Évről évre egyre több feladatot látunk el, és egyre több embernek biztosítunk munkát, miközben Tata mindennapi működésének hátterét, a város üzemeltetési és szépítési feladatait ellátjuk – mondta a vezető. 

Virágültetés-A cég tavasszal városszerte a virágültetési projektbe kezdett. Először a Kodály teret szépítették meg a dolgozók, ahová több mint hatezer tő növényt sikerült kiültetniük. A munkálatokat a Kossuth téren, a tóvárosi körforgalomban, a Kapucinus templomnál és az Öreg-tó partján folytatták. Ezek között található kánna, díszcsalán és petúnia, természetesen különböző színekben, valamint büdöske és batáta is került a közterületekre. Mint megtudtuk, üvegházukban csaknem ötvenezer virágpalántát neveltek a tavaszi időszakban, amelyeket azóta is minden nap locsolnak, gondoznak. 

Acsai Zoltán hozzátette, társaságuk elsősorban városüzemeltetési feladatokat végez, a legtöbb munkát Tata és Agostyán zöldfelületeinek fenntartása adja számunkra. Feladataik között egyebek mellett szerepel az utcák, terek, parkok gondozása, tisztán tartása. Emellett ők végzik a város területén található kisebb árkok, patakok takarítását is. 

– Az elmúlt rendezvényekre is felkészültek munkatársaink, mint mindig. Rengeteg szeméttároló edényt, pluszszemeteszacskókat helyeztek ki, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, ezeken a nagyobb volumenű eseményeken nem elegendők a tárolóedények.

– A hétvége alatt felgyülemlett hulladékokat hétfőn már sikeresen elszállították a munkatársaink – tette hozzá Acsai Zoltán.

Az ügyvezető arra is kitért, hogy a közelmúltban a város számos pontjára helyeztek ki párakapukat. Így a nagy melegben a Kossuth téren, a Művelődési ház mellett, illetve az Országgyűlés téren találhatnak egy-egy ilyen párakaput a frissülni vágyók. Mint mondta, ezek a szerkezetek a közelmúltban lettek felújítva, korszerűsítve, így múlt hét óta már problémamentesen üzemelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában