Víz, Zene, Virág

2022.06.26. 20:00

Földre, vízre, levegőre is érdemes volt figyelni az Öreg-tó partján

Pápai Jocitól a zumbásokig, DJ Dominique-tól a kacsafutamig sok fellépő és program várta a 27. Víz, Zene, Virág Fesztivál vendégeit a hét végén.

Szűr Annamária

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szűr Annamária

De most mér’ mentetek tovább, hát innen a legjobb a kilátás... gyertek vissza!

− instruálta kapatos gps-ként egy jóember telefonon az ismerőseit szombat este a tóparti sétányon. Nem, ők nem a bolygóvonatot akarták látni, hanem a tűzijátékot. Több ezer társukkal együtt.

Voltak, akik az esti, kastélyteret megtöltő Horváth Tomi koncert után csak a közeli sétányokig jutottak, míg a rutinosok az énekes Meggyfa című dalát (illetve annak visszhangját) már a vár bástyájáról vagy épp a Pötörke malomnál hallgatták, mert idejekorán nekivágtak, hogy jobb helyről nézhessék a sziporkázó égi látványosságot. A mintegy 15 perces tűzijátékot tapssal hálálta meg a közönség, majd akadt, aki hazafelé vette az irányt, míg más visszament bulizni még.

Az idei Víz, Zene, Virág Fesztiválon persze nem csak az égre, és messze nem csak a „földre” volt érdemes figyelni. Mivel a Múzeumok Éjszakája is erre a hétvégére esett, számos programot kínált kiállítóhelyein a Kuny Domokos Múzeum is, de a felújított Esterházy kastélyba is kedvezményes áron válthattak belépőt azok, akiknek már volt karszalagjuk. 

27. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tata
Nem sokkal sötétedés után már elkezdték keresni az emberek a megfelelő helyet, ahonnan az esti tűzijátékot nézhetik (Forrás: Szűr Annamária / 24 Óra)

Mindemellett pedig ott volt még a strandröplabda országos bajnokság tatai fordulója az Öreg-tó partján. Pénteken kezdődött a viadal, szombaton főtáblás mérkőzések következtek, vasárnap pedig az elődöntőkre és helyosztókra került sor. Míg 25-én este lampionos hajók, addig vasárnap úszók vették birtokba a tavat, ekkor rendezték meg ugyanis a tóátúszást. A hosszabb, 3,5 kilométeres távot választók a vár előtt fordultak meg, hogy visszaússzanak az ökoturisztikai központ felé.

Odabent, a „Vízzenén” mindeközben egymást érték a programok. Nagy népszerűségnek örvendett a Szipi-sziget, ahol az aprótalpúakat várta rengeteg játék és előadás, esténként pillanatok alatt telt meg a borudvar, ahol mintegy tucatnyi pincészet kínálta nedűit, de a lovardánál kialakított vidámparkban is sokan mulattak. Mondhatni, gps nélkül is bárki találhatott kedvére való programot, no meg helyszínt, és nem csak ahhoz, hogy megnézze a tűzijátékot, hanem hogy újra önfeledten találkozzon, szórakozzon barátaival, ismerőseivel, szeretteivel, ahogy azt a szervezők szerették is volna. 

27. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tata
A borudvar népszerű találkozópont volt a fiatalabbak és az idősebbek között egyaránt (Forrás: Szűr Annamária / 24 Óra)

A város borait is megválasztották - Pénteken, immár hagyományosan a Zsigmond Király Borlovagrend felvonulása után adták át a Tata Város Borainak járó elismeréseket a fesztiválon. Az idén Tata Város Vörös bora a Kősziklás Borászat 2020-as Pinot noir-ja lett, a pincészet pedig duplázott. A város rozé bora szintén innen a 2021-es Kékfrankos rozé lett. A város fehér bora a Placebor Szőlőbirtok tavalyi Cserszegi fűszerese, míg zászlósbora a Szöllősi Pincészet 2020-as Chardonnay Selectionje. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában