Fellner Jakab-emlékév

2022.07.24. 18:44

Különleges emlékbélyegekkel rukkolt elő a posta, tatai emlékmisén lehet lecsapni rájuk

Megérkeztek a tatai városházára a Fellner-emlékév alkalmából az önkormányzata által a Magyar Posta közreműködésével megjelentetett emlékbélyegek.

Kemma.hu

Forrás: Tata Város/ Facebook

A Görözdi Géza grafikus által tervezett bélyegekből három változat készült, melyeken a Fellner-emlékév logója és az évfordulót jelző 300-as szám mellett a Fellner Jakab pályafutása szempontjából nagy jelentőséggel bíró épületek kaptak helyet. A bélyegképek egyikén az egykori tatai mészároscéh céhlevelének 1810 körül készült fejlécéből származó részlet szerepel, amelyen a Szent Kereszt templom és a Kapucinus templom egyaránt jól látható, de a logó mögött a Piarista Rendház is felsejlik – számolt be róla közösségi oldalán a város.

A másik két változaton a késő barokk copf stílusú építészet egyik legkiválóbb magyarországi mestere, Fellner Jakab tatai munkásságának csúcsát jelentő római katolikus plébániatemplom fotója szolgál háttérként, míg az előtérbe a rendházat és a tóvárosi templom épületét ábrázoló, valamint az Esterházy-kastély déli tornyáról és az építész pályáját egyengető uradalmi igazgató, Balogh Ferenc billegpusztai kastélyáról készült fényképek kerültek. Ezek Révhelyi Elemér fényképészeti hagyatékából származnak, amelyet az alkotó végakaratának megfelelően a Kuny Domokos Múzeum őriz.

Emlékmise - A bélyegekkel első ízben vasárnap találkozhattak azok, akik ellátogattak a 10 órakor kezdődő Fellner-emlékmisére, ahol az esemény alkalmából a résztvevők magukkal is vihettek egy-egy példányt az egy íven hat bélyeget tartalmazó változatból. Aki pedig további tárgyi emléket kíván megőrizni a tatai építőmester születésének 300. évfordulójáról, az látogasson el július 25. és 29. között a Kossuth téren lévő 1. számú postára, ahol ezeken a napokon nyitvatartási időben az emlékév logójával ellátott emlékbélyegzőt lehet majd igénybe venni.

A bélyegekből két típust rendelt az önkormányzat a Magyar Postától. Az egyik esetében egy íven hat azonos bélyeg szerepel, a tetején a bélyegre nyomtatott kép nagyított változatával. Ehhez a változathoz egy ajándék mappa is tartozik.

Megérkeztek a Városházára a Fellner-emlékév alkalmából Tata Város Önkormányzata által a Magyar Posta közreműködésével megjelentetett emlékbélyegek!
A bélyegekből két típust rendelt a tatai önkormányzat 
Forrás: Tata Város/ Facebook

A másik esetében egy ívre harmincöt darab bélyeg került. Ezek a bélyegek 50 grammos levélküldemény belföldi nem elsőbbségi bérmentesítésre használhatók, amit a bélyegen elhelyezett „Belföld” felirat jelez. Ez jelenleg 160 forint postai tarifának felel meg.  Természetesen egy küldeményre több személyes bélyeg, illetve mellé egyéb bélyeg is felragasztható, így más szolgáltatás értéke is előállítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában