Mávinform

2022.07.27. 15:49

Gázolt az EuroCity, ismét szünetel a vonatforgalom a Budapest-Győr vonalon (frissítve)

Szerdán, immáron másodszor nehézkes megyénkből eljutni a fővárosba vonattal. Ezúttal gázolás miatt szünetel a forgalom.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Friss információ:

A Mávinform legfrissebb tájékoztatása szerint befejezték a helyszínelést a délutáni baleset helyszínén Budaörs és Biatorbágy között, 18 órakor mindkét vágányon újraindulhat a forgalom. A hegyeshalmi vonalon az esti órákban továbbra is jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani, a szerelvényfordulók miatt a menetrend csak éjszakára állhat helyre.

Korábban erről írtunk:

A Mávinform azt a tájékoztatást adta, hogy a Bécsből a Keleti pályaudvarra tartó Liszt Ferenc EuroCity (EC145) elgázolt egy embert Budaörs és Biatorbágy között. A helyszínelés végéig – várhatóan kora estig – szünetel a vonatforgalom a két állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentősen késésekre, elmaradó vonatokra kell számítani - tették hozzá a közleményben.

Ahogy írják, A pótlóbuszok Biatorbágy és Budaörs állomások között közlekednek. A Volánbusz 760-as, 762-es és 767-es járatain elfogadják az érvényes  vasúti jegyeket, bérleteket Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között. A gázolásban érintett Liszt Ferenc EuroCity (EC145) utasait a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le és kísérik be Budaörs állomásra.

Mint beszámoltunk róla, délelőtt Bicske és Szárliget között az egyik vágány felsővezetéke leszakadt, emiatt a helyreállításig csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-20 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani. A helyreállítás várhatóan 15-16 óráig tart – írta még a délelőtti órákban a vasúttársaság.

A torlódások és késések mérséklése érdekében az S12-es jelzésű vonatok rövidebb útvonalon, csak Oroszlány és Tatabánya között közlekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában