Parkol, nem fizet

2022.07.08. 11:30

Ingyenes marad a parkolás Tatabányán a zöld rendszámosoknak

Információink szerint a tatabányai képviselő-testület nem tervezi a zöld rendszámos járműveknél a parkolási díj bevezetését.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az elektromos autók számának növekedésével szinte borítékolható volt, hogy a kezdeti kedvezmények megszűnhetnek. Voltak olyan önkormányzatok, mint például Ajka, vagy Pécs, ahol jelezték, csak a zöld rendszámos hibridektől vonják meg a díjtalan parkolás lehetőségét. Azóta a sort folytatni lehet Tihannyal, Balatonfüreddel, Szentendrével és Siófokkal.

A komárom-esztergomi megyeszékhely autósai azonban megnyugodhatnak: információink szerint a képviselő-testület egyelőre nem tervezi a zöld rendszámos járműveknél a parkolási díj bevezetését. Tatabánya területén az önkormányzati rendelet alapján továbbra is ingyen használhatják a mozgáskorlátozottak és a „zöld rendszámosok” a parkolókat.

A Magyar Autó Klub régiós elnöke, dr. Farkas Károly magánemberként aggályosnak nevezte az intézkedést, miszerint vannak olyan települések, ahol a zöld rendszámosoknak fizetniük kell a parkolásért, különösen azért, mert az visszamenőleges hatályú, azaz nem csak a most vásárolt elektromos autók esetére vonatkozó a döntés. Holott, aki ilyen járművet vásárolt, az ezzel a kedvezménnyel is számolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában