Pedagógusnap

2022.06.23. 00:27

Nyergesújfalun is köszöntötték a pedagógusokat

Ketten is megkapták a Nyergesújfalu Ifjúságának Kiemelkedő Neveléséért Díjat.

Fenyvesi Károly

A városházán köszöntötte az önkormányzat a helyi tanítókat, tanárokat, óvodapedagógusokat, a nevelő- és oktatómunkát segítő alkalmazottakat a pedagógusnap alkalmából. Ünnepi beszédében Mihelik Magdolna polgármester többek közt arról szólt, hogy a jó pedagógus látja a teljes embert, felfedezi a fejlesztésre érdemes tulajdonságait.

Az eseményen a Nyergesújfalu Ifjúságának Kiemelkedő Neveléséért kitüntetésben részesült Varga Gáborné. Az esztergomi tanítóképző főiskolán végzett pedagógus harmincöt éve tanít a városban. Kiemelkedő szerepet vállalt a Kernstok Károly Általános Iskola pedagógiai programjának kidolgozásában, a nemzetiségi német nyelv oktatásának meghonosításában.

Ugyanezzel az elismeréssel köszönte meg az önkormányzat a nyitányként a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végzett, tizennyolc éve a helyi Szabolcsi Bence Zeneiskola főállású tanára, Varga-Melcher Anikó munkáját. Zongorista növendékei rendszeresen nagyon sikeresen szerepelnek megyei, illetve regionális versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában