Tehetséggondozás

2022.06.09. 10:27

Mini robotokat hozott a Mathias Corvinus Collegium Tatára

A Piarista Rendházban tartottak tájékoztatót a kisdiákok számára.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

Tatai önkormányzat kezdeményezésére látogattak a városba a  Mathias Corvinus Collegium (MCC) munkatársai, akik június 8-án a Piarista Rendházban tartottak tájékoztatókat tehetséggondozó munkájukról, tatai diákoknak, írja a tata.hu.

Mint elhangzott, az MCC 2015 őszétől foglalkozik iskolán kívüli ingyenes tehetséggondozó programmal az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. A komplex képzési rendszer ötödik osztálytól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést.

A tatai programban a délelőtt folyamán a negyedikeseknek mutatták be a Fiatal Tehetség Programot, mely egy robotikával kapcsolatos foglalkozással egészült ki. Dr. Horváth-Zokob Anikó, a Győri képzési központ régióvezetője az eseményen elmondta, a Piarista Rendházba egy robotika kurzust mutattak be, amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak a gyerekek. 

– A téma láthatóan nemcsak a fiúkat, hanem a lányokat is érdekelte – emelte ki a régióvezető. Délután a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjáról tartottak tájékoztatót, az érdeklődő fiatalok egy előadást is hallhattak a program vezető oktatójától.

Tájékoztatót tartott a Mathias Corvinus Collegium Tatán
Nagy érdeklődés övezte a bemutatót
Forrás: tata.hu

Tehetséggondozás fiatal kortól - Az MCC már nemcsak Magyarországon, hanem Kárpátalján és Erdélyben is működik. A kezdetekben csak egyetemi programmal indult, ezt követően középiskolás majd általános iskolás tehetségprogrammal bővült ki. Utóbbi 5.- től egészen 8. osztályig kíséri a gyerekeket, akiknek kéthetente szombatonként tartanak tehetséggondozó foglalkozásokat, többek között egészségtudatosság, természettudományos és élménybiológia témakörökben, így nyolcadik osztály végére a diákok felismerik a saját erősségeiket, tehetségüket és ezek tudatában tudnak döntést hozni a továbbtanulásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában