Közös haiku

2022.06.15. 13:00

Felsőgallától a megyeházáig láthatóak a Kép-Szín-Tér alkotóműhely tagjainak képei

A tárlat tematikáját Fodor Ákos Erkölcsi kérdés című háromsoros költeménye ihlette.

Sugár G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Közös haiku címmel tizenegy alkotó huszonöt képe látható az Agora Folyosó Galériáján. A Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely tárlatának tematikáját ezúttal Fodor Ákos Erkölcsi kérdés című háromsoros költeménye ihlette:

– a rés méretén/múlna, hogy amit látsz: azt/nézed, vagy lesed?

Kammerlohr-Kováts László, a Kortárs Galéria vezetője köszöntötte a megjelent alkotókat és érdeklődőket. Kiemelte: a fotóművészeti műhely tagjai évek óta rendszeresen mutatkoznak be a galérián. Ezúttal egységes koncepcióval álltak a látogatók elé, amelyet garantált a téma. A válaszok sokszínűek: az absztrakt­tól az ipari geometrikus szögletesség világáig terjednek. A többségében fekete-fehér képek pedig emelkedettséget adnak a tematikának. 

Edelmayer Zsolt, az alkotóközösség új vezetője köszöntőjében kiemelte: a Dallos István fotóművész vezetésével 2004-ben alakult műhely legfőbb célja támogatni és összefogni a Tatabányán és vonzáskörzetében élő, alkotó, a fotográfia iránt fokozott érdeklődést mutató embereket, alkotó, értékteremtő munkájukat.

– Felsőgallától a megyeházáig láthatóak a műhely tagjainak alkotásai – fogalmazott Edelmayer Zsolt. Tavaly év végén az egyesület új lendületet véve, új tervekkel, a hagyományok megőrzése mellett választott tisztségviselőket.

Az új elnökség havi rendszerességű fotós programok szervezésén túl kiállítások megvalósításához is hozzásegíti a tagságot: az egyesület tagjai 2022 első felében egyéni alkotóként vagy csoportos kiállítások szereplőjeként már több mint tíz alkalommal tárták a közönség elé munkáikat. 

Helyi pillanatok - Tatabánya nekem címmel nyílt meg a Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely szabadtéri kiállítás a Szent Borbála téren. A város megalakulásának 75. évfordulója alkalmából látható tárlat az alkotók megyeközponthoz fűződő viszonyát mutatja meg. Különleges nézőpontból láttatva az utcákat, tereket, házakat, épületeket, a bennünket körülvevő természeti és az épített környezetet. Érdemes elmélyedni, és az alkotók szemüvegén keresztül is megtekinteni Tatabányát.


 

Az Agorában a kiállítás szeptemberig tekinthető meg
Fotó: S. G.

Helyi pillanatok

Tatabánya nekem címmel nyílt meg a Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely szabadtéri kiállítás a Szent Borbála téren. A város megalakulásának 75. évfordulója alkalmából látható tárlat az alkotók megyeközponthoz fűződő viszonyát mutatja meg. Különleges nézőpontból láttatva az utcákat, tereket, házakat, épületeket, a bennünket körülvevő természeti és az épített környezetet. Érdemes elmélyedni, és az alkotók szemüvegén keresztül is megtekinteni Tatabányát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában