Családi nap

2022.06.30. 07:00

Együtt rúgták a labdát, a főzőverseny miatt jól is laktak a bábolnai kicsik és nagyok

Második alkalommal hirdetett a Bábolnai Sport Egyesület (BSE) családi napot. A jó hangulatú találkozón a családok apraja-nagyja együtt játszhatott.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Az összejövetelnek a bábolnai sporttelep adott otthont, a szervezőknek pedig az időjárás is igazán kedvezett, hiszen igazi nyári melegre virradt. Elsősorban labdarúgó programokkal készültek, de nem maradt ki a főzőverseny sem, amellyel kezdetüket vették az események. Három csapat is nevezett, mindannyian finom ételekkel lepték meg a résztvevőket. Az esemény batyus jellegű volt, sokan hoztak innivalót, süteményt, kora délutánra pedig minden palacsinta is elfogyott. A főzés mellett kisvonatozásra is volt lehetőség.

Csongrádi Péter, a Bábolnai SE labdarúgóedzője, utánpótlás koordinátor arról beszélt, tavaly már volt hasonló eseményük, de kisebb volumenű.

Fontosnak tartjuk, hogy a családok együtt mozoghassanak, jól érezzék magukat.

– fogalmazott az edző, elárulva, hogy már régóta eltervezték, hogy a bajnokságok végén szeretnék megköszönni a szülők és gyerekek munkáját. 

Kitért arra is, ha a szülők nem lennének partnerek, akkor nem lenne eredményes a munka a gyerekekkel, itt azonban mindenkit támogatnak. A szakosztály és a családok között erős a kohézió, ennek is köszönhető, hogy rengetegen részt vettek az eseményen, és lelkesen vetették bele magukat a feladatokba. A kispályás tornára hét csapat nevezett, köztük szülők, edzők, és a legkisebb focisták is. Emellett nagy sikernek örvendett a lábtengó, a tizenegyesrúgó verseny, majd a szülők-gyerekek közös mérkőzése.

2021 decemberében elmaradt a sportolói díjak átadása, ezt is pótolták. Elismerést kapott: Horvát Máté, Horváth Dominik, Horváth Áron, Ásó Bence, Kovács Valentin, Rabi Bence és Farkasdi Réka.

Sikerek - Nemrégiben vehették át az U14-es csapat tagjai érmeiket a városházán, hiszen megnyerték a korosztályos bajnokságot. Csongrádi Péter értékelésében elmondta, ez egy olyan siker, ami nem mindenkinek adatik meg. Hozzátette, ezen az úton kell tovább menniük, majd a szülőknek és az önkormányzatnak mondott köszönetet a sok támogatásért. A bábolnai általános iskola tíz év alatti labdarúgói is ügyeskedtek, ők a diákolimpián jutottak el a területi, majd a megyei megmérettetés után az országos döntőbe. Korosztályukban végül a 15. helyen végeztek.

Csongrádi Péter azt is hangsúlyozta, mindig nagy élmény, ha a pályán lehetnek, mert mindenki rengeteget tesz azért, hogy a lehető legrendezettebb legyen a környezet. A családi napból szeretnének hagyományt teremteni, hiszen a visszajelzések pozitívak voltak.

Mindig azt mondom, a sport az életre nevel. Egyszer fent, egyszer lent. Ez történik az életben is.

– hangoztatta Csongrádi Péter, hozzátéve, sok szülő is így gondolja és szeretné olyan jó közösségben tudni a gyermekét, mint a Bábolnai SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában