Projekt

2022.06.13. 09:37

A Bárdos diákjai francia tanulókkal közösen figyelmeztetnek a mindenkit érintő veszélyekre

A Bárdos László Gimnázium 9.a osztályának tanulói a médiatudatos viselkedésre szeretnék ösztönözni a tinédzsereket, ezért közös eTwinning projektet indítottak a franciaországi Lycée Alfred Meziéres középiskola tanulóival.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Fotó: Legát-Hegyháti Nóra

A magyar és a francia diákok olyan oktatófilmek elkészítését vállalták, amelyek megmutatják a felületes médiafogyasztás veszélyeit, mellyel a döntés előtti tudatos mérlegelés jelentőségére hívják fel diáktársaik figyelmét. A közös munka vegyes nemzetiségű csoportokban, elsősorban a Twinspace nevű biztonságos felületen zajlott. 

Forrás: Legát-Hegyháti Nóra / Beküldött

A tanulók a projekt lezárásáig megtanultak csapatjátékosként együtt dolgozni, közös dokumentumot, kérdőívet szerkeszteni és elemezni, megismerkedtek néhány hasznos applikációval, interaktív játékokat, logót készítettek, közben a szerzői jogok tiszteletben tartására is odafigyeltek. Mivel a közös munka angolul folyt, a tanulók – saját bevallásuk szerint – magabiztosabban kommunikálnak ezen a nyelven a projektnek köszönhetően.

Forrás: Legát-Hegyháti Nóra / Beküldött

Az egész tanéven át tartó munka eredményét június 10-én mutatták be a bárdosos tanulók célközönségüknek és tanáraiknak, akik érdeklődve hallgatták a projektvezető, Szabó Judit osztályfőnök beszámolóját és a diákok értékelését. A filmeket vastapssal díjazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában