Ultra-Trail Hungary

2022.06.12. 20:23

112 kilométer, 4200 méter szintemelkedéssel: a Dorogi Futókör elnöke ezt is kipipálta

Az UTH útvonala Komárom-Esztergom megyét is érinti. A 112 kilométeres távot teljesítő futók – köztük a dorogi Sárdi Tamás – Dömösnél kukkantottak be hozzánk pár kilométerre és egy frissítésre.

Kemma.hu

Forrás: Terepfutás.hu

A Salomon Ultra-Trail Hungary a terepfutás ünnepe hazánkban. A verseny leghosszabb, 112 kilométeres távjának teljesítői Pünkösdvasárnap 0 órakor indultak el a szentendrei Duna-partról, hogy aztán a 20 órás szintidőn belül Dobogókő, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, mind a kilenc ellenőrző ponton áthaladva visszatérjenek Szentendrére.

Az idei versenyt, amelyet két év kihagyással rendezhetett meg újra a Terepfutás.hu, Őri Miklós pályacsúccsal nyerte meg. A nők között elsőként célba érő lengyel Paulina Krawczak szintén pályacsúcsot futott. A verseny négy távjára egyébként 38 országból összesen 1700 futó regisztrált. Köztük volt a leghosszabb távot bevállaló Sárdi Tamás, a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke is.

Az UTH útvonala Komárom-Esztergom megyét is érinti. A mindenre elszánt, 112 kilométeres távot teljesítő futók, köztük a dorogi Sárdi Tamás Dömösnél kukkantottak be hozzánk egy gyors frissítésre. A Salomon Ultra-Trail Hungary a terepfutás ünnepe hazánkban.
„A terv nélküli cél csak vágy…” (Forrás: Terepfutás.hu)

Tamás hosszú, részletes, a verseny hangulatát, küzdelmeit és örömét hűen visszaadó beszámolót írt a maga 112 kilométeres útjáról. Arról a 13 óra 58 percről, amíg Szentendrétől Szentendréig futott. A rajt pillanataira például így emlékszik vissza:

Meglepően nyugodt voltam, talán 70 volt a pulzusom, aztán mikor elkezdtünk visszaszámolni 10..9…8… akkor azért már volt libabőr és 100 feletti pulzus. Kirobbantunk a térről és beszippantott minket az éjszaka. Felvettem a ritmust, megérkeztem a zónába, figyeltem az elmúlt hetekben nagy hangsúlyt fektetett légzéstechnikámra. Évek óta most éreztem magam a legjobban, flowban volt, nem volt stressz, gépiesen tettem a dolgom.

Tamás azt is elárulta, nagy álma volt teljesíteni ezt a versenyt. 2016-ban látta először az UTH videóját, ekkor kezdett el érdeklődni a terepfutás iránt. Teljesen magával ragadta a verseny hangulata, az éjféli rajt és a kihívás. Ekkor döntötte el, hogy egyszer ő is ott fog állni a Lázár cár téren, a rajtban. Közel 6 évet kellett várnia erre.

Nem is baj, hogy ennyit idő telt el, most éreztem igazán, hogy felnőttem a feladathoz és felkészültem az előttem álló 112km-es távra és a hozzá tartozó 4200m szintemelkedésre... Egy ultra soha nem egyszerű utazás, sokat kell még tanulnom.

– fogalmaz Sárdi Tamás beszámolójában, amit érdemes teljes hosszában elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában