Közös énekés

2022.06.04. 15:30

1000 diák énekelt a nemzeti összetartozásról a komáromi határon (videó)

A Ghyes együttes énekese, Szarka Tamás Komáromban adta elő a Kézfogás című dalt.

Körtvélyfáy Dina

Szarka Tamással több gyermek közös képet készíttetett a hídon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Különleges akció helyszíne volt a komáromi Erzsébet híd péntek délelőtt. Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző idén negyedik alkalommal énekelte el a nemzeti összetartozás napja alkalmából Kézfogás című dalát. Már jóval az esemény kezdete előtt többen gyülekeztek a két Komáromot összekötő átkelőn, akadt, aki biciklivel haladt, azonban amikor meghallotta, milyen rendezvény helyszíne lesz a híd, inkább úgy döntött, marad. 

A szlovák rendőrök már negyedórával a kezdés előtt megállították a forgalmat, hogy a Szarka Tamással éneklő ezer diák biztonságban érkezhessen a helyszínre. A másik oldalon ez egy kicsit később történt meg, de hamarosan abból az irányból sem engedték fel a járműveket a hídra. Pontban 11.00 órakor fel is csendült a Kézfogás, a fiatalok pedig lelkesen énekeltek együtt Szarka Tamással. Több járókelő a könnyeit törölgette az előadás után, a zenész pedig bárkivel szívesen készített közös fényképet a produkció után. 

Komáromban szombaton este ismét hangsúlyos szerephez jut az Erzsébet híd: az észak-komáromi ünnepség után ugyanis gyalogosan, fáklyákkal vonulnak át az emlékezők Dél-Komáromba, ahol a Szabadság téren folytatódnak az események, majd Kárpátia-koncerttel zárul a nap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában