Kisbalerinák nagy színpadon

2022.05.30. 17:39

Lenyűgöző évzáró gálát rendezett a Silhouette Balett tatabányai tagozata

Nagy várakozás előzte meg a Silhouette Balett tatabányai tagozatának balettgálát a Vértes Agorájában. Csaknem száz tehetség telt ház előtt mutatta be tudását.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Flitterekben, feltűzött hajfonatokkal, tüllszoknyákban sürögtek-forogtak a Silhouette Balett növendékei az előadás előtt a színfalak mögött. Nagy volt az izgalom, hiszen a járvány miatt már két éve nem rendeztek évzáró gálaműsort. 

A tatabányaiak jazz nyitótánca után aztán sorra érkeztek a csoportok. A főbb szerepekben természetesen a házigazdák, az agorában tevékenykedő tatabányai tagozat tehetségeit láthatta a hálás közönség, de az oroszlányi kisbalerináknak is tapsolhattak. 

Kisbalerinák, díjazott táncok
Nagy várakozás előzte meg 
és telt ház előtt zajlott a Silhouette Balett tatabányai 
tagozatának balett-évzárógálája a Vértes Agorájában. 
Csaknem száz tehetség mutatta be tudását, díjnyertes 
versenyprodukcióknak is 
tapsolhatott a közönség.
Az oroszlányiak Fényév című produkciója is szép sikereket ért el (Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra)

Tóth Zsóka volt a házigazda, aki az agora nyitásától terelgeti a balettcsoportot, így számtalan élmény fűzi a táncos tehetségekhez és a kiváló balettpedagógusokhoz, Zagyváné Ruppert Renátához, aki a tatabányai műhelyt vezeti, valamint Csáky Máriához, az oroszlányi balettműhely vezetőjéhez. 

A legnagyobb várakozás mindig a legkisebbek produkcióját előzi meg. Hároméves apróságok, akik számára a hatalmas színpadon való eligazodás is nagy sikert jelent. És mosolyt csal mindenki arcára egy-egy apróság akkor is, amikor megküzdve a vakító reflektorok fényével, próbálja felkutatni hozzátartozóit, majd a színpadról lázasan integetve jelzi, hogy észrevette őket. Most is volt hasonló, szívet melengető jelenet, amely után a nagyobbak kissé nehezen tudták leterelgetni a világot jelentő deszkákról az apróságokat. Az iskolások már eszközzel a kezükben táncolták el a Varázsceruzákat. 

Kisbalerinák, díjazott táncok
Nagy várakozás előzte meg 
és telt ház előtt zajlott a Silhouette Balett tatabányai 
tagozatának balett-évzárógálája a Vértes Agorájában. 
Csaknem száz tehetség mutatta be tudását, díjnyertes 
versenyprodukcióknak is 
tapsolhatott a közönség.
Már magasabb óraszámban sajátítják el a tánc alapjait (Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra)

Az oroszlányi táncműhely is bemutatkozott, amely a Táncművészeti Egyetem tehetséggondozó központjaként is működik. Feladatuk az, hogy a vidéki gyermekek közelebb kerülhessenek a hivatásos táncos képzéshez. A csoport magasabb óraszámban gyakorolja és sajátítja el a tánc alapjait. Jelenleg az első osztályostól 6. osztályosig vegyes korosztály alkotja ezt a csapatot – hangzott el a gálán. 

Ölelő gyermekek gyűrűjében - Az előadás után ölelő gyermekek gyűrűjében kérdeztem Zagyváné Ruppert Renátát, hogy mi a titka a színpadról áradó tudásnak, finomságnak és bájnak. – A szeretet, az odaadás, a sok türelem – vágta rá a balettoktató. – Amikor köztük vagyok, átszellemülök, kikapcsolódok és töltődöm energiával. Tóth Zsóka számára is nagy meglepetést hozott a gála. Utána elmondta: mindenfélére fel van készülve, amikor színpadra lép, ilyen meglepetésre azonban nem lehet. – Nagyon megérintett a kedves köszöntés – mondta. 

Szép hagyomány Oroszlányban, hogy a nyolcadikos, végzős balettnövendékek önálló koreográfiát mutatnak be. Ezt a tatabányai növendékek követendő példának tartották, és azok, akik erre a feladatra felkészültebbek, a tánc nyelvén fogalmazták meg gondolataikat. Lovasi Dalma, Ötvösi Lili, Mák Laura, ­Pongrácz Diana, Tordai Dóra és Vankó Zsófia mutatkozott be. 

Láthattunk díjazott táncokat is az oroszlányi és a tatabányai tehetségek előadásában. A finálé előtt igazi meglepetés volt Tóth Zsóka köszöntése. A tatabányai műhely tagjai egy hálatánccal köszönték meg, hogy az elmúlt években odaadóan támogatta a csoportokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában