Sportoltak

2022.05.31. 10:00

A császári iskola összes tanulóját megmozgatták a kihívás napján

Május utolsó szerdáján rendezték országszerte a kihívás napját, amelyhez a császári Zrínyi Ilona Általános Iskola teljes tanulói létszámmal csatlakozott.

Raffael Veronika

Forrás: beküldött

A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezésére indított esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra. A résztvevők 15 perces aktivitását éjféltől este kilenc óráig rögzítették: több mint egymillióan csatlakoztak idén országszerte. 

Az iskola beszámolójából kiderült: minden évben részt vesznek a kihívásban. Az Ugorjuk meg együtt! ­szlogenre ugróiskolával, gumizással és ugrókötelezéssel készültek a gyerekeknek, amelyek szabályait a testnevelésórákon tanították meg a diákoknak.

Az intézmény udvarán 16 rajzolt ugróiskolát próbálhattak ki a diákok, emellett 32 ugrókötéllel és gumival ugrálhattak együtt az iskola kézilabdapályáján. Mindezt egy akadálypályával, valamint egy akrobatikus ugrássorozattal is kiegészítették. Elmondták: a gyerekek élvezték a mozgást, a 15 percre tervezett program helyett az egész tanórát ugrálással töltötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában