Ballag már...

2022.04.29. 14:00

Videón az eufórikus hangulatú esztergomi fáklyás ballagás

Címkék#ballagás

Euforikus hangulatban búcsúztak esztergomi iskoláiktól a végzős tanulók április 28-án a város központjában tartott hagyományos fáklyás felvonuláson.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A hét iskolából 28 osztály közel 650 diákja vett részt az ünnepségen, melynek részeként először a történelmi városrészből a klasszikus ballagási énekek kántálásával kísérve haladtak a főtérre. Az esti program különleges látványt nyújtott, ahogy a sokszáz végzős tanuló áthaladt a város érintett részein, hogy erőteljesen felspanolt állapotban, igen nagy jókedvvel megérkezzen a közös ballagás célhelyszínére, a Széchenyi térre.

Itt a képviselők és szakmai vezetők gyűrűjében Hernádi Ádám polgármester és Erős Gábor országgyűlési képviselő fogadta a tanulók lelkes seregét. A városvezető köszöntőjében arra buzdította a diákokat, hogy hozzá hasonlóan térjenek majd vissza Esztergomba, tanulmányaik, életútjuk fontos állomásának helyszínére. Beszédek hangzottak el az ifjúság részéről is és természetesen a főtéren is számos dalt énekelt együtt a tömegnyi fiatal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában