Koronavírus

2022.03.08. 07:52

Így alakul a kórházi látogatás Kisbéren a járványügyi enyhítések tükrében

Tájékoztatót tett közzé a legutóbbi kormányrendeleteket követően a Batthyány Kázmér Szakkórház vezetősége.

Raffael Veronika

Forrás: Facebook/ Kisbéri Polgármesteri Hivatal

Habár hétfői kezdettel a legtöbb járványügyi intézkedést kivezették, az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják: az idősotthonokban és a kórházakban egyéb szabályok mellett ezután sem szűnik meg a maszkhordás kötelezettsége.

A kisbéri intézmény a látogatókat, hozzátartozókat látta el információval a járványhelyzet alakulására tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyedi utasítása, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján.

Az online közölt szabályzatban leírták, a látogatás március 3-tól a fekvőbeteg osztályokon bizonyos feltételek betartásával engedélyezett. A látogatóknak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírus gyorsteszt eredménnyel kell rendelkeznie. Ezen dokumentumok hiányában a látogatás nem engedélyezett. Hozzátették: a szabály alól kivételt képeznek az 5 év alatti gyerekek, akiknek nem szükséges igazolvány, vagy gyorsteszt bemutatása.

Az intézményben továbbra is 3 rétegű sebészeti maszk, FFP2, FFP3, vagy ezekkel egyenértékű maszk használata kötelező. Egy beteghez naponta két látogató mehet, akik fél órás időtartamban, egy fő látogató esetén hatvan perces időtartamban látogathatják a beteget. A látogatás minden nap 15 és 16 óra között lesz lehetséges. A csomagok átvétele és cseréje továbbra is biztosított, szerdán és szombaton 16 és 17 óra között – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában