Elismerések edzőknek

2022.03.01. 22:36

Életműdíjakat adtak át az esztergomi sportbálon

Egy év kihagyás rendezték meg ismét a jótékonysági sportbált a Rugby Club Hotelben, ahol átadták az Esztergom Sportjáért Életműdíjakat.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az Esztergom Sportjáért Életműdíjat Zrínyi Miklós kick-box edző, korábbi szövetségi kapitány, illetve Somogyi Mihály labdarúgó, sportszervező vehette át az eseményen. A rendezvényen fellépett a Salsa Caballeros Tánciskola, majd Bakos Norbert, a bál műsorvezetője köszöntötte a jelenlévőket. Felidézte, hogy 2012. január 12-én civil kezdeményezésre, politikai befolyástól mentesen, helyi sportegyesületek közös akarata révén született meg a díj, mellyel minden évben azokat tüntetik ki, akik sportolóként, vezetőként, támogatóként, játékvezetőként, vagy bármilyen más formában fontos szerepet töltenek be a város sportéletében. Ezután Erős Gábor alpolgármester mondott köszöntőt, majd hangsúlyozta, hogy sokat köszönhet a város a kitüntetetteknek, és méltán lehetünk rájuk büszkék. 

A 2021-es jelöltek közül Zrínyi Miklós érdemelte ki az elismerést. A méltatás során elhangzott, hogy 1991–1996 között a magyar semi és light-contact felnőtt kick-box válogatott vezetőedzője volt, majd két évtizeden át a válogatott szakmai igazgatójaként tevékenykedett. 2004-ben a Magyar Köztársaság mesteredzőjévé választották, több mint négy évtizedes edzői pályafutása alatt számtalan bajnokot nevelt ki.

Az idei díjra szintén több személyt jelöltek, közülük Somogyi Mihály kapta meg a kitüntetést. A méltatásból az is kiderült, hogy Somogyi Mihály aktív sportolói élete mellett hosszú időn át a Pézsa Tibor Sportcsarnok sportszervező munkatársa volt, és minden egyes feladatban lehetett rá számítani. 

A díjakat Neuzer András, az Esztergom Sportjáért Életműdíj Kuratóriumának elnöke, Juhász István titkár és Erős Gábor adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában