Tájékoztatás

2022.02.03. 08:23

Tatabányán és Esztergomban is online oktatással kezdik a félévet az egyetemisták

Az ország legtöbb felsőoktatási intézményében, így a megye egyetemein is online oktatással kezdődik a 2021/2022-es tanév második féléve. A tatabányai székhelyű Edutus Egyetem és az esztergomi Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi kara (PPKE BTK) online tájékoztatta a hallgatókat.

Raffael Veronika

Fotó: Shutterstock

A járványhelyzet aktuális állapotára tekintettel a jelenlegi félévet teljes online oktatással indítják február 28-ig, majd ezt követően újabb rektori utasítással tájékoztatják a tanulókat a félév folytatásával kapcsolatban – közölte oldalán az Edutus Egyetem január 31-én.

Némethné Dr. Gál Andrea rektor utasításaiban a technikai részletekre is kitért, melyben az Oktatásszervezési Osztály tájékoztatását tolmácsolta az oktatóknak és a hallgatóknak. Elmondta: az órarendek mind nappali, mind levelező munkarendben változatlanok maradnak. Amennyiben technikai okok miatt mégis változtatásra lenne szükség, erről az Oktatásszervezési Osztály küld tájékoztatást a diákoknak. Az oktatók az órákat otthonról tartják, de igény esetén bejöhetnek az egyetem épületébe. Ezt előre jelezni kell az Oktatásszervezési Osztálynak és a webináriumi felelősnek a terem biztosítása miatt.

Hozzátette: felvételeket csak azokról a kurzusokról kell készíteni, amelyek egyébként is webináriumi formában lettek volna megtartva, és egyébként is készült volna felvétel, a többi kurzusról nem. A számítógéptermi és labor órákkal kapcsolatban az órarendszerkesztő kollégák külön egyeztetnek az érintett oktatókkal. A hallgatói ügyintézés is alapvetően online történik, de szükség esetén a hallgatók bejöhetnek az egyetem épületeibe.

A nem oktató kollégák jelenléti munkarendje változatlan marad – közölte. A maszk használata továbbra is kötelező lesz az intézmény épületeiben. A vezetőség kéri, hogy az épületben lévők a kihelyezett kézfertőtlenítőket használják és fokozott figyelemmel járjanak el betegség gyanúja esetén. Koronavírus fertőzés tünetei esetén az intézmény látogatása nem engedélyezett.

Hozzáfűzték: a legutóbbi rektori utasítással a 2021. augusztus 30-ai tájékoztatás érvényét veszti napján kiadott rektori tájékoztatás, azzal, hogy a 2021. július 14. napján kiadott rektori utasítás továbbra is visszavonásig hatályban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában